Doneer nu Gratis magazine

Bedrijfsvrienden

Longfonds werkt met bedrijven samen aan gezonde lucht en gezonde longen. Zij doen mee!

Uit onderzoek blijkt dat bij het koken schadelijke fijnstoffen vrijkomen die de luchtkwaliteit van het binnenklimaat negatief beïnvloeden als er niet goed word geventileerd en afgezogen. Wij zien het als onze plicht om hier iets aan te doen met productoplossingen én samenwerkingen met partners uit de branche, zoals Longfonds.
Robert Kapteijn, CSO ATAG Benelux BV
Ook vriend worden?

Als vriend van het Longfonds strijdt u mee voor gezonde lucht en gezonde longen. Daarnaast draagt u bij aan de droom van elke longpatiënt: reparatie van kapotte longen. Meld u aan door het invullen van ons aanmeldformulier

AFPRO Filters

Mark Hoff van AFPRO Filters aan het woord:

'AFPRO Filters levert de beste luchtkwaliteit door middel van energiezuinige luchtfilters die u beschermen tegen PM1 fijnstof. Sinds het begin in 1979 heeft AFPRO Filters een leidende rol in de internationale luchtfiltratiemarkt. Onze energiezuinige luchtfilters die u tegen PM1 fijnstof beschermen zijn wereldwijd beschikbaar via een uitgebreid internationaal dealernetwerk. Onze fijnstof luchtfilters voldoen aan de ISO16890 standaard.

AFPRO Filters onderscheidt zich door zijn uitstekende logistiek en klantenservice. AFPRO Filters produceert ook zeer specialistisch maatwerk die voldoet aan de specifieke wensen van onze gewaardeerde klanten. Clean Air. Our Care.' 
www.afprofilters.com

Allergiezorg

Wim Schoenmakers, directeur/founder Allergiezorg aan het woord:

'Allergiezorg adviseert al meer dan 15 jaar mensen met luchtweg problemen. Ons team van specialisten geeft dagelijks een persoonlijk advies om met name de slaapkamer te saneren. We hebben hiervoor speciaal bed textiel ontwikkelt, eigen dekbedden, kussens en matrassen welke volledig huisstofmijt- en allergeenstofdicht zijn. Dit met zo schoon mogelijke materiaal gebruik. Daarnaast hebben we een groot assortiment speciale artikelen welke kunnen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren.

Allergiezorg is al 9 jaar betrokken bij het longfonds, we hopen deze intensieve samenwerking nog lang voort te zetten.”

Geïnteresseerd ? Kijk op www.allergiezorg.nl voor meer informatie.

Air So Pure

Daan Bartels, concept manager - Air So Pure aan het woord:

'De groep planten van Air So Pure hebben wetenschappelijk bewezen gezonde effecten op de luchtkwaliteit in de ruimte waarin zij staan. Onze telers hebben deze ‘natuurlijke luchtverfrissers’ speciaal geselecteerd op hun bewezen sterke luchtzuiverende werking.

Wilt u ook in zo’n gezonde omgeving wonen en werken? Informeer dan bij uw tuincentrum of bloemenspeciaalzaak naar Air So Pure planten!'

ATAG

Robert Kapteijn, CSO ATAG Benelux BV aan het woord:

"Gezond koken heeft een nieuwe dimensie gekregen: het betekent ook, ervoor zorgen dat kookluchten in huis de luchtkwaliteit, onze longen en die van onze dierbaren niet aantasten. Bij ATAG hebben we onze verantwoordelijkheid genomen en doen we alles om het leefklimaat thuis te verbeteren. Uit recent onderzoek in samenwerking met TNO, is bekend geworden dat bij het koken schadelijke fijnstoffen vrijkomen die de luchtkwaliteit van het binnenklimaat negatief beïnvloeden als er niet goed word geventileerd en afgezogen. Dat is met name ook schadelijk voor onze longen. 
Wij zien het als onze plicht om hier iets aan te doen met productoplossingen én samenwerkingen met partners uit de branche. Bedrijfsvriend worden van het Longfonds is daarin een logische volgende stap. Niet alleen willen we hun belangrijke werk voor alle Nederlanders steunen, we willen ook samenwerken om tot nieuwe kennis en gerichte oplossingen te komen. Want gebakken lucht met fijnstof inademen, daar wordt nu eenmaal niemand blij van."

Kijk op www.atagbenelux.com/nl voor meer informatie.

BBA Binnenmilieu

Froukje van Dijken, adviseur binnenmilieu - BBA Binnenmilieu, aan het woord:

'BBA Binnenmileu is de Feelgoodbuilding adviseur van Nederland. Wij doen onderzoek in gebouwen waar klachten zijn over het binnenklimaat en zorgen ervoor dat ook bij nieuwbouw of renovaties een gezond binnenklimaat is gewaarborgd.

Wij weten hoe je een gezond gebouw creëert. Goede binnenlucht is daarbij essentieel. Zowel om gezond te kunnen wonen, werken als leren. Niet alleen voor gezonde personen, maar zeker voor mensen met gevoelige luchtwegen. Daarom is BBA Binnenmilieu vriend van het Longfonds'. Klik hier voor meer informatie 

Breijer Ventilatietechniek
Brink Climate Systems

Adriaan Cramer, hoofd Productmanagement & Marketing - Brink Climate Systems, aan het woord:

Brink is producent van oplossingen voor  ventilatie met warmteterugwinning, verwarming, koeling en warmwaterbereiding. ‘Air for Life’ is waar wij voor staan en wij streven dan ook naar gezonde woningen, kantoren en bedrijfspanden voor iedereen. Met onze innovatieve oplossingen maken wij dit mogelijk. Omdat wij willen benadrukken dat een goed binnenklimaat essentieel is voor een goede gezondheid zijn we bedrijfsvriend geworden en steunen wij het longfonds in hun onderzoek en campagnes. Kijk op brinkclimatesystems.nl  voor meer informatie. 

Cara C'air

Evert Nugteren, general manager the Netherlands- BAP Medical, aan het woord: 

'Veel astma patiënten zijn allergisch voor huisstofmijt. Het huisstofmijtvrij maken van de woonomgeving is echter een onmogelijk karwei. Door de juiste maatregelen te nemen kunnen klachten echter wel verminderen.

Een van de maatregelen die door beroepsverenigingen en het Longfonds geadviseerd wordt is het reduceren van de uitstoot van huisstofmijt allergenen in slaapkamers door te investeren in goed allergeenvrij beddengoed.

Met Cara C’air heeft BAP Medical een topmerk op het gebied van allergeenvrij beddengoed in haar assortiment. Cara C’air allergeenvrij beddengoed is duurzaam in gebruik en reduceert bewezen effectief de uitstoot van huisstofmijt allergenen. Door uw bed te voorzien van Cara C’air allergeenvrij beddengoed verzekert u zich van een goede nachtrust en klachtenvrij ontwaken.

Samen met het Longfonds zetten wij graag ons beste beentje voor om het binnenklimaat verder te verbeteren en gerelateerde longklachten te verminderen'. 

Geïnteresseerd? Kijk op www.caracair.nl voor meer informatie.

Curitas
Dustco International

Robbin Jan Huisman, Fijnstof adviseur Dustco International:

'Dustco International B.V. uit Winschoten heeft zich in de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het terugdringen van fijnstof. Stofproblemen in het binnenklimaat lossen wij eenvoudig én voordelig voor u op. Door de producten van Dustco kunnen stofreducties tot wel 99% worden gerealiseerd. Hierdoor kunnen werknemers in een gezondere omgeving werken, kunnen boetes worden voorkomen en worden longklachten verminderd en/of voorkomen'.

Kijk voor al onze oplossingen op onze website www.dustco.eu en www.dusttool.nl

Euromate

Euromate is ruim 45 jaar dé specialist op het gebied van luchtreiniging, luchtzuivering en luchtfiltering. Onze producten zorgen ervoor dat de lucht continue wordt ontdaan van vervuilende stoffen. Hiermee creëren we schone en gezonde binnenlucht voor thuis en op het werk. Naast geuren, (fijn)stof, rook en vet kan Euromate ook vele andere soorten luchtvervuilers filteren, zoals pollen, virussen, bacteriën, roet, gassen, huidschilfers en schilfers van huisdieren. Voor iedere ruimte heeft Euromate een passende, effectieve en duurzame oplossing. Wij geloven dat schone binnenlucht een substantieel recht is voor iedereen en de basis voor een gelukkig en gezond leven.

Kijk op euromate.com voor meer informatie.

Givaudan
Healthy Air at Home

J. van Ratingen nv uit Hasselt (België) heeft de afgelopen 20 jaar een enorme know how opgebouwd op vlak van toestellen voor luchtbehandeling. Met Healthy Air at Home bieden wij u een compleet,innovatief en betaalbaar assortiment aan. Hier kan iedere gebruiker zijn gading vinden. Onze kwaliteitsmerken Air Naturel en Stylies vullen elkaar perfect aan en staan voor functionaliteit en stijl. Zowel voor luchtbevochtiging, ontvochtiging, luchtreiniging als aromatherapie en ventilatie. Voorkom lichamelijke kwaaltjes en ongemakken met een aangepast toestel van Air Naturel of Stylies.

Laten we leven van liefde én zuivere lucht! Kijk op www.healthyairathome.com voor meer informatie 

Heijmans

Joost van Asch, directeur Woningbouw bij Heijmans, aan het woord:

Voor ons zijn de slimme oplossingen voor schoner, gezonder en energiezuiniger gebouwbeheer een speerpunt. We willen graag de krachten bundelen om de nadruk te leggen op het belang van goede luchtkwaliteit. We sluiten daarom graag aan bij het Longfonds. Iedereen wil immers schone lucht inademen, thuis en op het werk. Met die focus werken we aan nieuwe innovaties.

Kijk op www.heijmans.nl voor meer informatie.

Heilbron

Nils Karssens, directeur - Heilbron, aan het woord:

“Wij zijn er trots op onze samenwerking met het Longfonds”. Het goede werk van het Longfonds is gericht op het voorkomen en genezen van longziekten en verbeteren van het leven van mensen met een chronische longziekte. “Als je een chronische (long)ziekte hebt, is juiste zorg van groot belang. Vanuit Heilbron kunnen wij hierin adviseren en bieden wij gratis ondersteuning bij bijvoorbeeld wachtlijstbemiddeling of het indienen van facturen. Het leven met een chronische ziekte is namelijk al erg genoeg, daarom dragen wij door middel van ondersteuning en advisering graag ons steentje bij”. Klik hier voor meer informatie over Heilbron.

Interduct

Ivo Hanssen, directeur - Interduct, aan het woord:

Aangenaam werken. Aangenaam leren. Interduct gunt iedereen een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Schone lucht is daarvoor de basis. Wij hebben alles in huis op het gebied van lucht. Interduct: Aangenaam binnen!

Dagelijks zijn er ongeveerd 235 specialisten, verdeeld over Nederland en België, met passie aan het werk, om waar te maken waar wij voor staan. Al ruim 30 jaar zijn wij een vooraanstaande speler, in de woning en utiliteits bouw, op het gebied van lucht

Om onze claim om iedereen een gezond en comfortabel binnenklimaat te gunnen, waar te maken, bieden wij alles op het gebied van lucht. Montage kan niet zonder advies en ontwerp en producten. En een luchttechnische installatie doet niet blijvend wat het hoort te doen zonder regelmatig service en onderhoud (reiniging). Op uw aanvraag of indien wij het noodzakelijk vinden voeren wij ook een inspectie uit.  De combinatie van al deze diensten versterkt door de Interduct waarden samenwerking, autonomie en ontwikkelen, leidt ertoe dat we echt in staat zijn om de krachten te bundelen in het belang van onze klanten en hun eindgebruikers. Wij dagen dan ook vooral onszelf uit om tot steeds betere oplossingen te komen. 

Nieuwsgierig geworden?  www.interduct.nl en neem gerust contact op voor een afspraak.

Itho Daalderop

Feline Harms, Marketing Manager - Itho Daalderop, aan het woord: 

Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Met onze innovaties creëren wij een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. We streven er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. Gezonde lucht is daarbij een essentieel element voor een optimaal binnenklimaat. Met slimme en energiezuinige ventilatieoplossingen op basis van onder andere CO2-sturing en/of warmteterugwinning zorgen wij voor een gezond binnenklimaat in iedere woning.

Wij zijn bedrijfsvriend geworden van het Longfonds omdat we de handen ineen moeten slaan voor een gezond binnenklimaat in elke Nederlandse woning. En daar steunen wij het Longfonds graag bij.

Kijk op www.ithodaalderop.nl voor meer informatie.

Klok

Saskia Tellegen, product manager - Klok, aan het woord:

'Klok is hét ecologische en huidvriendelijke merk als het gaat om was- en reinigingsmiddelen. In de recepturen zijn geen parfums en kleurstoffen toegevoegd en hierdoor is de kans op een allergische reactie zeer beperkt. Doordat er geen parfum aan de ingrediënten is toegevoegd, kunnen mensen met een longaandoening zoals COPD of Astma ook probleemloos gebruik maken van de producten van Klok. Parfum kan namelijk de longen irriteren, maar bij de producten van Klok is dit niet het geval. Klok garandeert al meer dan 100 jaar hoogwaardige vertrouwde kwaliteit, waarbij het milieu én de huid optimaal worden gerespecteerd. Deze combinatie in één product maakt Klok uniek!'

Wil je meer weten over Klok? Kijk dan eens op: www.klok-eco.nl

Onbeperkt Leven

Erwin Oostrom, eigenaar - Onbeperkt leven, aan het woord:

Wij zijn er trots op om bedrijfsvriend van het Longfonds te mogen zijn. Zowel het Longfonds als Onbeperkt leven richten zich op de verbetering van de kwaliteit van leven. Het Longfonds zet zich met hart en ziel in voor mensen met een longaandoening. Onbeperkt leven doet dat voor mensen met een lichamelijke beperking in algemene zin. Op www.onbeperktleven.nl worden honderden producten en diensten met korting aangeboden aan mensen die in hun dagelijks leven te maken hebben met een lichamelijke beperking.

Kijk voor meer informatie op www.onbeperktleven.nl

Strooming

Een onverdraagbare stank, schimmels of luchtvervuiling door micro-organismen: deze problemen zijn niet alleen heel vervelend, maar ook nog eens slecht voor je luchtwegen. Een gezond binnenmilieu is daarom erg belangrijk. Strooming helpt bij dit soort problemen met het binnenmilieu. Op basis van uitgebreide luchtonderzoeken zorgen we dat iedereen weer gezonde, schone lucht kan inademen. Het maakt ons niet uit of het om een woonhuis, school of kantoor gaat: we helpen iedereen, net als het Longfonds.

Wilt u uw luchtkwaliteit laten checken of meer informatie? Kijk dan op https://www.strooming.nl/.

Velux Nederland

Michel Sombroek, algemeen directeur - VELUX Nederland, aan het woord:

'Onze wens is dat iedereen kan wonen, werken en leren in een gezonde en comfortabele omgeving. Daarom vinden wij het belangrijk om de bewustwording te vergroten over hoe gezonde binnenlucht een bijdrage kan leveren aan een gezond leven. Door experimenten en kennisdeling proberen wij te helpen bij het ontwerpen van duurzame gebouwen die tevens een gezond binnenklimaat hebben. Wij zijn ons er echter van bewust dat een gezond leven niet alleen bepaald wordt door omgevingsfactoren. Als bedrijfsvriend steunen wij het Longfonds met wetenschappelijk onderzoek en preventieprojecten om longziekten te voorkomen. Hiermee proberen wij om naast het creeëren van bewustwording ook een wezenlijke bijdrage te leveren aan gezondere longen'.

Kijk op velux.nl voor meer informatie 

Zehnder

Mascha van Duijn, Marketing & Communicatie Specialist – Zehnder Group Nederland, aan het woord:

“Het merk Zehnder is wereldwijd vertegenwoordigd in 19 landen en levert producten en systemen op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en filtering. Deze producten en systemen dragen bij aan een energiezuinige, comfortabele en gezonde woon- werkomgeving, ook wel een vitaal binnenklimaat genoemd. Onze missie is om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren door uitstekende oplossingen te bieden voor dit binnenklimaat. Het thema ‘gezondheid’ staat daarbij centraal. Niet alleen in het ontwikkelen van uitstekende ventilatie oplossingen en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek, maar ook in het stimuleren en bijdragen aan de gezondheid van mensen in het algemeen. Vanuit dit gedachtegoed proberen we zoveel mogelijk samenwerkingen te realiseren, zo ook met het Longfonds, want alleen ga je snel, maar samen kom je verder.”

Kijk op www.zehnder.nl voor meer informatie.
 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212