Regio Friesland

Op het moment dat er activiteiten worden georganiseerd in Friesland ben je natuurlijk van harte welkom. Alles over de activiteiten en het nieuws uit de regio lees je hier.

 

Friesland

Activiteiten in Friesland

Er zijn geen activiteiten.

Nieuws uit Friesland

 • Vrijwilliger 40 jaar actief

  40 jarig vrijwilligersjubileum

  We hebben Hannie Kuiper in het zonnetje mogen zetten. Hannie is 40 jaar vrijwilligster bij het Longfonds, ze heeft 35 jaar de collecte voor ons georganiseerd en is ook actief bij de activiteiten voor de longpatiënten. Eerst bij de astmapatiënten vereniging Vbba, die later bij het (Astma) Longfonds kwam. Meegeholpen bij het organiseren en begeleiden van de bus- en boottochten, Longpunt Leeuwarden. Top Hannie, nogmaals bedankt en wat was het leuk om je zo in het zonnetje te zetten, je had het niet verwacht. Daarom zo mooi om dit te mogen doen.

  Lees meer
Digitale koffietafel, dame met mok koffie achter een laptop

Digitale Koffietafels

Een Digitale Koffietafel is een online bijeenkomst. Mensen met een longziekte (en hun naasten) uit elkaars buurt kunnen daarbij met elkaar praten via de computer. Dat gaat via de online omgeving Microsoft Teams. Ook kunnen ze vragen stellen aan een zorgverlener.

Meer weten over Digitale Koffietafels
Mensen in gesprek

Longpunten: ontmoet elkaar

Een longziekte heeft een grote invloed op je leven. Vaak moet je je leven aanpassen en soms kun je niet alles meer. Het kan heel prettig zijn om hierover te praten. Dit kan bij een Longpunt. Hier kun je ervaringen, tips en zorgen delen met anderen. Je kunt ook zorgverleners ontmoeten en met hen in gesprek gaan.

Meer weten over Longpunten
Longforum

Longforum: praat mee en stel je vraag

Mensen met een longziekte en hun naasten kunnen elkaar online ontmoeten op het Longforum. Dit is een eigentijdse en betrouwbare omgeving waar je ervaringen kunt uitwisselen en advies kunt vragen aan elkaar en professionals.​ Op een laagdrempelige manier. 

Direct naar het Longforum

Wie zijn wij?

De regiocommissie ontwikkelt mede het beleid van Longfonds en geeft voorlichting en behartigt jouw belangen in de regio Friesland. Ook organiseert de commissie activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassen leden, niet-leden en hun partners. Dit zijn de leden:

 • Aukje Wesselius - secretariaat / notuliste / websitebeheer  
 • Meine Hofman - Longpunt Friesland
 • Hanny Kuipers - Longpunt Friesland
 • Abel Jagersma - Longpunt Friesland
 • Florence van Rijswijk de Jong - Longpunt Friesland
 • Sandra de Graaf - Relatiemanager

Contact

Wil je meer informatie over de regio Friesland en de activiteiten? Stuur dan een e-mail naar friesland@regio.longfonds.nl

Of neem contact op met de relatiemanager:

Sandra de Graaf:
✉ sandradegraaf@longfonds.nl
 (033) 43 41 250

Zoek activiteiten in het hele land

Longfonds is in het hele land actief. Zo organiseren we  Longpunten, waar je andere mensen met een longziekte kunt ontmoeten, verschillende vormen van lotgenotencontact en activiteiten waarbij je samen met anderen onder begeleiding kunt bewegen. Benieuwd naar de activiteiten in het hele land?

Naar alle activiteiten

Gratis nieuwsbrief

✔ Alles over behandeling van longziekten
✔ Laatste ontwikkelingen in onderzoek
✔ Tips om je longen gezond te houden

Ruim 100.000 mensen gingen je voor!

Stuur mij nieuws en tips
E-nose