Help mee Gratis magazine

Wilskracht voor lucht!

Wat bijzonder! Ieder jaar staat karatevereniging Iryoku een dag stil bij het verlies van 'De Stille Samoerai' tijdens de David Dekenga Memorial Cup. David overleed op 3 juli 2011 op 15-jarige leeftijd aan een acute astma-aanval tijdens het zomerkamp van de Nederlandse bond.

Op zaterdag 8 juli was het weer zo ver; in de Rengershal in Leeuwarden gingen 's ochtends, na een minuut stilte voor David, vijftig jeugdleden van Iryoku met elkaar de strijd aan voor de cup. De cup was voor de deelnemer die qua inzet boven de rest uitstak, waarbij onder meer werd gelet op respect en wilskracht. Tweeling Jens en Finn Utzon uit Rinsumageest werden de eerste winnaars van het speciale toernooi.

Tijdens de David Dekenga Memorial Cup wordt ook ieder jaar geld ingezameld voor het Longfonds onder de noemer 'Wilskracht voor lucht'. Dit jaar haalden de deelnemers aan het toernooi 600 euro aan sponsoring op.

In totaal is er in zes jaar maar liefst € 5.672 ,- opgehaald voor het Longfonds; een ontzettend mooi bedrag! Dank zij jullie steun ieder jaar kunnen we meer onderzoek naar longziekten mogelijk maken en daar zijn we ontzettend blij mee. Bedankt Iryoku!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212