Doneer nuBestel gratis
Waarom onderzoek naar longziekten? - Duur: 01:21 Bekijk waarom onderzoek belangrijk is.

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van ons werk. Het is onmisbaar in de strijd tegen longziekten. En belangrijk voor goede zorg. Wij zorgen ervoor dat mensen met een longziekte betrokken zijn bij wetenschap. Dat kunnen we alleen met behulp van onze donateurs mogelijk maken. Ook u kunt hieraan uw steentje bijdragen.

Onze dromen

Astma voorkomen, kapotte longen repareren en een betere behandeling van ernstige longziekten. Dat zijn onze dromen. Met uw steun proberen we deze dromen waar te maken. En met succes! In bijna 60 jaar maakte het Longfonds groot verschil in de wetenschap. Onderzoek naar longziekten kost veel tijd en geld, maar is erg belangrijk. Elk jaar maakt het Longfonds tientallen onderzoeken mogelijk. Dit kost miljoenen euro’s.

Mensen staan voorop

Het onderzoek dat Longfonds mogelijk maakt, is van hoog niveau. De studies staan onder leiding van topwetenschappers in Nederland en daarbuiten. Ons onderzoek voldoet aan strenge voorwaarden. Mensen met een longziekte staan hierbij centraal, zij moeten ermee geholpen zijn. Vanuit onze patiëntenvereniging lukt het ons om mensen met een longziekte een stem te geven in de wetenschap.

In onze Wetenschappelijke Advies Raad zitten behalve artsen en wetenschappers daarom ook mensen met een longziekte. Zij praten mee over onze wetenschappelijke keuzes, zoals welke onderzoeken wij steunen en op welke manier dit gebeurt. Met deze aanpak loopt het Longfonds voorop.

Help mee

Wetenschappelijk onderzoek vraagt veel tijd en geld. U kunt helpen. Door uw steun of door uw ervaring maakt u onderzoek maken naar longziekten mogelijk.

Meer weten over onderzoek

Wilt u meer weten over onze wetenschappelijke dromen, onze aanpak of over wat u kunt doen om te helpen? Lees meer.

Longziekten de wereld uit!

Het Longfonds zet zich in voor een wereld zonder longziekten. 

Helpt u mee?

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over:

  • behandeling van longziekten
  • werk van het Longfonds
  • ontwikkelingen in onderzoek
  • tips om uw longen gezond te houden
Aanmelden