Doneer nuBestel gratis
 

Meedoen aan onderzoek

Wilt u meewerken aan longonderzoek? Regelmatig krijgt het Longfonds oproepen van onderzoekers die op zoek zijn naar mensen die bijvoorbeeld bepaalde medicijnen gebruiken en willen meehelpen aan onderzoek. Hier vindt u alle onderzoeken waarvoor mensen worden gezocht en informatie hoe u kunt meedoen.

Online onderzoek rokers

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht zijn op zoek naar rokers voor een online onderzoek, waarmee gekeken wordt hoe rokers reageren op verschillende soorten afbeeldingen.

Medicijnen tijdens zwangerschap

Soms moet u als u zwanger bent medicijnen gebruiken. Wilt u helpen om meer te weten te komen over het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap? Doe dan mee aan pREGnant.

Astma zonder klachten

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is op zoek naar deelnemers voor onderzoek om te achterhalen waarom sommige mensen over astma heen lijken te groeien. Wilt u hieraan meedoen? 

Effect van vitamine D bij COPD

Vitamine D beperkt mogelijk het aantal longaanvallen bij COPD. Het Radboudumc in Nijmegen, het VUmc in Amsterdam en het LUMC in Leiden doen hier samen onderzoek naar en zoeken mensen met COPD die aan dit onderzoek mee willen doen. Hoe kunt u meedoen?  

COPD aanval voorkomen

Onderzoekers willen twee behandelingen vergelijken om een COPD aanval te voorkomen. Bent u tussen de 40 en 80 jaar oud, heeft u COPD en in de afgelopen 2 jaar een prednison kuur gehad vanwege een longaanval, dan bent u waarschijnlijk geschikt om mee te doen aan dit onderzoek.

Voorspellen van astma-aanvallen

Mensen met astma ervaren vaak dat astma symptomen over de tijd toenemen. Het is erg lastig om de kans op het ontstaan van een verergering van deze astma symptomen in de toekomst goed te voorspellen. Wilt u meedoen aan onderzoek om dit in de toekomst beter te kunnen? 

Hoe ontstaan longaanvallen bij COPD en astma?

Infecties met verkoudheidsvirussen leiden vaak tot longaanvallen bij mensen met COPD. Het AMC in Amsterdam doet hier verder onderzoek naar en zoekt mensen met COPD die aan dit onderzoek mee willen doen. Hoe kunt u meedoen? Er is een vergelijkbaar onderzoek dat wordt gedaan bij mensen met astma. Heeft u astma? Dan kunt u zich hier opgeven.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl