Doneer nuBestel gratis
 

Longreparatie

Het Longfonds financiert onderzoek, onder meer naar longreparatie. Kunnen kapotte longen weer worden gerepareerd? Lees hier meer over de lopende onderzoeken op het gebied van longreparatie. 

Vroeggeboorte en longreparatie

De longen van vroeggeboren baby’s zijn nog niet af en vaak beschadigd. Daar houden ze hun hele leven last van. Onderzoeker Tim Wolfs en zijn collega’s zijn een succesvolle manier op het spoor om hier iets aan te doen. Het geheim? Stamcellen.

Long-op-een-chip

Onderzoekers van de universiteiten van Twente, Leiden en Rotterdam staan aan de start van baanbrekend onderzoek: long-op-een-chip. Het doel is longweefsel te kweken op een chip. Daarmee kunnen onderzoekers medicijnen testen om kapotte longen te repareren. Hoe werkt de chip?

Longreparatie

Het is dé droom van iedereen met een longziekte: dat kapotte longen weer gerepareerd kunnen worden. Grote kans dat dit in de toekomst kan. Dankzij het onderzoek naar groeifactoren waar Dr. Reinoud Gosens aan werkt. Wat zijn groeifactoren?

STAMCELLEN AAN HET WERK

Een behandeling vinden tegen COPD. Dat is het ambitieuze doel van Nick ten Hacken en Irene Heijink. In hun laboratorium willen ze longblaasjes kweken. Hoe doen ze dat? 

HELP LONGZIEKTEN DE WERELD UIT!

Op dit moment zijn longziekten als COPD en longfibrose niet te genezen: de schade aan de longen is blijvend. Wat kapot is, blijft kapot. Maar nieuw wetenschappelijk onderzoek lijkt de droom van duizenden mensen met een longziekte dichterbij te halen. Helpt u mee?

Meer over onderzoek naar longreparatie

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over:

  • behandeling van longziekten
  • werk van het Longfonds
  • ontwikkelingen in onderzoek
  • tips om uw longen gezond te houden
Aanmelden