Help mee Bestel gratis

Longonderzoek

Het Longfonds investeert veel in wetenschappelijk onderzoek naar longziekten en naar mogelijkheden om beschadigde longen te herstellen. Want gezonde longen zijn van levensbelang.

Waarom longonderzoek?

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen een longziekte. Het Longfonds financiert onderzoek naar longziekten en naar mogelijkheden om beschadigde longen te herstellen.

Astma onderzoek

Longfonds financiert onderzoek, onder meer naar astma. Hoe ontstaat het? En zijn er medicijnen die astma kunnen voorkomen? 

COPD onderzoek

Longfonds financiert onderzoek, onder meer naar COPD. Is er een behandeling tegen? En waarom zijn mensen met COPD zo moe? Lees hier meer over de lopende onderzoeken op het gebied van COPD. 

Longreparatie

Het Longfonds financiert onderzoek, onder meer naar longreparatie. Kunnen kapotte longen weer worden gerepareerd? Lees hier meer over de lopende onderzoeken op het gebied van longreparatie. 

Onderzoek bij kinderen

Het Longfonds financiert onderzoek, onder meer naar longziekten bij kinderen. Wanneer krijgt een kind astma? Waarom hebben sommige kinderen met astma te weinig baat bij de medicijnen?

Meedoen aan onderzoek

Sommige onderzoeken kunnen niet uitgevoerd worden zonder patiënten. Daarom kunnen onderzoekers op deze pagina een oproep plaatsen om patiënten voor hun onderzoek te vinden.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212