Help mee Bestel gratis

Strategisch partner Philips

Longfonds en Philips zijn strategisch partners. Samen strijden we voor gezonde lucht en gezonde longen. Longfonds en Philips willen gezamenlijk het leven van longpatiënten verbeteren en indien mogelijk longziekte voorkomen. We werken samen om mensen inzicht te geven in en bewust te maken van hun (long)gezondheid, hun omgeving en de invloed daarvan op hun (long)gezondheid. Daarnaast bieden we oplossingen zodat ze zelf meer regie kunnen nemen over hun gezondheid.

Het levert voor beide partijen iets waardevols op en dat gunnen we elkaar ook van harte.
Francis Das, General Manager Personal Health Benelux, Philips
Lees hier het interview met Francis Das en Michael Rutgers

 ADEMNOOT!
Op zaterdag 17 februari 2018 organiseerde het Longfonds in samenwerking met Philips een uniek zangevenement ‘ADEMNOOT’. Duizenden zangliefhebbers vormden die dag één megakoor om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte en longonderzoek te steunen. Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley zongen ook mee.  Kijk hier de aftermovie. 

Maak kennis met Hilda
Hilda (52) heeft de longziekte COPD en is één van de deelnemers. Zij zong jarenlang in een band, maar door haar longziekte kan zij niet meer op het podium staan. Hilda is afhankelijk van haar scootmobiel en extra zuurstof bij sport en inspanning: ‘Traplopen voelt voor mij als het beklimmen van een berg. Halverwege de trap moet ik op adem komen.” Bekijk hier de video van Hilda.

Thema's

Philips en Longfonds zijn er van overtuigd dat we alleen door samen te werken we onze ambities op hieronder genoemde thema’s sneller en beter kunnen realiseren.

2. Jonge Longen

Op het thema moeder &  kind werken we samen om het (ongeboren) kind de beste start te geven door ouders te informeren over het belang van longen, beginnend in de zwangerschap en tijdens de eerste levensjaren van het kind. We bieden handelingsperspectieven en oplossingen.

Lees meer

3. Longzorg
Op het thema longzorg werken we samen op twee deelgebieden.

  • Als eerste werken we  (samen met longpatiënten) aan programma’s om mensen met een longziekte inzicht te geven in hun ziekte en te ondersteunen met oplossingen om de kwaliteit van leven in hun eigen omgeving te bevorderen.

  Ook werken we aan digitale en connected (e-health) oplossingen om de longzorg van patiënten thuis te bevorderen. 

4. Onderzoek
Ook op het thema onderzoek werken we op twee deelgebieden samen.

We streven naar oplossingen om een betere en vroegere diagnoses te kunnen stellen bij kinderen en longpatiënten.

We werken aan oplossingen die er voor moeten zorgen dat mensen minder vaak opnieuw worden opgenomen door longaanvallen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212