Doneer nu Gratis magazine

Goede zorg

Als u een longziekte heeft, wilt u daar zo goed mogelijk mee omgaan. Zelf de controle over uw leven houden. Dat kan alleen als u goede en passende zorg krijgt en u genoeg weet over uw ziekte.

Heeft u een longziekte? Dan bent u zelf degene die er elke dag mee te maken heeft. Buiten de behandeling die u krijgt van uw arts, is er veel dat u zelf kunt doen. Het gaat tenslotte om uw gezondheid en uw leven. U heeft daarover iets te vertellen. Als u meer weet over uw ziekte, helpt dat u de juiste keuzes te maken.

Patiëntenversie Zorgstandaard

In zorgstandaarden staat beschreven wat goede zorg is. Dat hebben artsen, wetenschappers en patiënten samen afgesproken. Het Longfonds is betrokken bij het maken van een versie voor patiënten. U leest hierin wat u van uw arts mag verwachten en wat u zelf kunt doen. U kunt gratis patiëntenversies bestellen voor:

De zorgstandaarden gaan uit van de mens, niet van alleen de ziekte. Uw leven staat centraal. Het doel is dat u er van kunt blijven genieten. Dat kan in elke fase van uw leven anders zijn. Zorg moet daar op aansluiten.

Zorg voor jezelf

Mensen met een longziekte doen al heel veel zelf. U leeft elke dag met uw ziekte, u neemt uw medicijnen in en u weet vaak hoe u klachten kunt voorkomen. Hoe bewuster u daar mee bezig bent, hoe beter. De patiëntenversie van de zorgstandaard helpt u daarbij. Net als het ervaringen uitwisselen met andere longpatiënten. Dat levert altijd handige tips op. Ook online gebeurt er tegenwoordig veel om uw leven gemakkelijker te maken. Bijvoorbeeld met apps of websites die u ondersteunen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl