Help mee Bestel gratis

In uw belang

Een miljoen mensen in Nederland heeft een longziekte. U staat er niet alleen voor. Het Longfonds komt op voor uw belangen. Wij strijden voor betere zorg en een prettiger leven voor iedereen met een longziekte. Daar is onze inzet op gericht.

Wij komen op voor uw belang. Dat doen we samen met artsen, verzekeraars en patiënten zelf. U kunt bij ons terecht voor informatie en advies. Wij helpen u om uw ervaringen te delen. De patiëntenorganisatie van het Longfonds heeft ruim 38.000 leden en organiseert ook bij u in de buurt activiteiten voor mensen met een longziekte.

Help mee in uw buurt

Help ons als vrijwilliger. Zet uw talent in in uw eigen buurt. Voor gezonde buitenlucht, rookvrije schoolterreinen of gezonde schoolklassen. Of help een Longpunt organiseren. Wist u dat door de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het Persoons Gebonden Budget (PGB) uw gemeente een steeds grotere rol speelt in de zorg? Dat kan het leven van mensen met een longziekte beïnvloeden. Het Longfonds ondersteunt daarom vrijwilligers die zich inzetten voor een goed Wmo-beleid in hun gemeente. Lees meer over hoe u zich als vrijwilliger kunt inzetten.

Goede zorg voor iedereen

Goede zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn. Zonder dat het u veel extra geld kost. Daarom maakt het Longfonds zich sterk voor goede vergoedingen in de zorgverzekering. Zit uw zorg in het basispakket? Of valt het in de aanvullende polis? Is het voor u duidelijk hoe u verzekerd bent? Bepaalt u met uw arts welk medicijn u krijgt, of wordt u bij de apotheek verrast door wat de zorgverzekeraar eist? Het Longfonds komt op voor mensen met een longziekte, zodat zij de zorg krijgen die zij verdienen. Tegen een betaalbare prijs.

Aan het werk blijven

Het is belangrijk om met een longziekte actief te blijven en aan het werk te blijven. Werk geeft voldoening, een gevoel van waardering en zorgt voor sociale contacten. Helaas verliezen mensen met een longziekte vaker hun baan. Dat wil het Longfonds voorkomen. We willen u stimuleren om aan het werk te blijven. Indien nodig met een andere manier van werken. Bijvoorbeeld in een andere functie of met ondersteuning. Er is veel mogelijk en het is belangrijk voor uw gezondheid dat u actief blijft. Daarom kunt u gratis onze Werkwijzers bestellen, bij astma, COPD of een zeldzame longziekte.

U staat centraal

Het Longfonds stelt mensen centraal. U bent meer dan alleen uw longziekte. Het gaat niet alleen om de medische kant van uw longziekte, maar ook de invloed op uw leven. Zoals werk, thuissituatie of sociale contacten. Wij vinden het belangrijk dat u zo normaal mogelijk door kunt met uw leven. Wetenschap en zorg moeten daarom gericht zijn op uw leven met een longziekte. Op wat u zelf kunt en wilt. En hoe uw artsen u daarbij kunnen helpen. Wetenschappelijk onderzoek moet leiden tot resultaten waar u iets aan heeft.

De patiëntenorganisatie van het Longfonds komt op voor uw belang. We bundelen de ervaring van grote groepen patiënten. We zorgen dat artsen, wetenschappers, politici, beleidsmakers en beslissers met patiënten zelf praten.

In de zorg leidde dit bijvoorbeeld al tot de patiëntenversies van de zorgstandaarden waarin de mens centraal staat. U kunt helpen door mee te doen landelijk of lokaal, mee te denken door deelnemer te worden van bijvoorbeeld ons panel,  Longervaringsdeskundigengroep of een van de meedenkgroepen. Natuurlijk kunt u ook lid of donateur worden.

Samen is niet alleen

Samenwerken is de sleutel tot succes. Dat geldt voor iedereen met een longziekte en voor iedereen die zijn longen gezond wil houden. Het geldt zeker voor het Longfonds. We werken graag samen met iedereen die onze dromen deelt. Of het nu gaat om patiënten, wetenschappers of artsen. Samen delen we de zorg voor zieke longen en het belang van gezonde longen. Iedereen kent wel iemand met een longziekte als astma, COPD of een zeldzame longziekte. Iedereen wil lucht inademen waar je niet ziek van wordt. Iedereen wil dat een volgende generatie rookvrij opgroeit. Onze dromen realiseren we als we samenwerken. Doet u mee?

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212