Doneer nu Gratis magazine

Gezond leven is de norm

Iedereen wil gezond zijn, maar niet voor iedereen is gezond leven vanzelfsprekend. Roken en meeroken leiden tot grote gezondheidsrisico’s. Dit geldt niet alleen voor mensen met een longziekte, maar ook voor mensen met gezonde longen. In de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) werken we aan een Rookvrije Generatie. Daarnaast strijdt het Longfonds voor een betere luchtkwaliteit, binnen en buiten.

Roken is niet normaal

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en sterven. In Nederland  sterven elk jaar  meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. De Alliantie Nederland Rookvrij, een initiatief van Longfonds, KWF Kankerbestrijding en de Hartstichting, wil dit voorkomen door opgroeiende kinderen te beschermen. We zorgen ervoor dat zij beschermd worden tegen blootstelling aan tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat alle kinderen die vanaf 2035 volwassen worden niet meer roken en daar ook niet mee beginnen. Inmiddels hebben meer dan 150 maatschappelijke partners zich aangesloten.

Gezonde lucht is normaal

Gezonde lucht is voor iedereen belangrijk. Elk jaar overlijden 12.000 mensen in Nederland vroegtijdig door ongezonde lucht. Ongezonde lucht veroorzaakt longziekten en maakt longklachten erger. Het Longfonds strijdt voor een betere luchtkwaliteit, binnen en buiten. Daarbij helpt het als iedereen gezonde lucht normaal vindt en steeds meer mensen bereid zijn om daaraan een bijdrage te leveren. Hiervoor is bewustwording van het probleem een belangrijke factor waar we aan werken.

We willen dat alle bronnen van vieze lucht worden aangepakt, de grootste vervuilers als eerste, en dat gezonde alternatieven worden gestimuleerd. We zetten ons hierbij extra in voor houtrook en persoonlijke mobiliteit.

Op lokaal niveau willen we een aanpak uitrollen waarmee we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen om de lucht in hun eigen omgeving gezonder te maken.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212