Help mee Gratis magazine
Madelon, held van de Advieslijn Van mensen die overleden in het ziekenhuis zonder dat er familie bij mocht zijn. Dat soort verhalen blijven wel hangen.

Voorop in de strijd met Madelon

Door corona voelen mensen met een longziekte zich extra kwetsbaar. Dat merkt ook Madelon, een van onze helden van de Longfonds Advieslijn: “Sinds de aanscherping van de coronamaatregelen is het aantal telefoontjes en e-mails enorm gestegen. In de drukste week kwamen er zelfs meer dan 450 vragen binnen.” 

De afgelopen maanden stonden in het teken van corona. Madelon en haar collega’s spraken met verdrietige mensen aan de telefoon. En dat laat een behoorlijke indruk achter. Ze vertelt: “Mensen maken zich zorgen om hun naasten. Of ze zijn bang zelf besmet te raken. Ook twijfelen veel mensen over wat wel en niet mag in deze onzekere tijden. Ze vragen: ‘Mag ik nog naar mijn werk? Mag ik nog op mijn kleinkinderen passen? Kan ik zelf boodschappen doen?’ We stellen mensen gerust waar dat kan en verwijzen ze door naar de juiste instanties. Maar we proberen ze vooral een hart onder de riem te steken. Door begrip te tonen en te vertellen dat angst en onzekerheid er ook mogen zijn.” 

De verhalen van mensen die overleden in het ziekenhuis zonder dat er familie bij mocht zijn. En het verhaal van een alleenstaande moeder met drie kleine kinderen die corona had en maar niet opknapte. Dat soort verhalen blijven wel hangen.
Madelon, held van de Longfonds-Advieslijn

Madelon is blij dat ze er voor mensen met een longziekte kan zijn. “Ook al was er weinig bekend, we deden ons best om te helpen. Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd en ben vooral trots op de samenwerking met mijn collega’s. Samen blijven we voorop gaan in de strijd tegen corona.”  

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212