Doneer nuBestel gratis

Over de vereniging

Het Longfonds strijdt voor gezonde longen en tegen longziekten. We komen op voor ieders longen, ziek en gezond. De Longfonds patiëntenorganisatie speelt daar een belangrijke rol bij. Met een longziekte staat u niet alleen.

Door wetenschappelijk onderzoek wil het Longfonds dat astma bij kinderen niet meer voorkomt en dat ernstig astma beter te behandelen is. Wij willen dat er een manier wordt gevonden om longziekten te stoppen. En nog mooier zou zijn dat we ooit beschadigde longen zelfs kunnen herstellen.

HET LONGFONDS IN DE BUURT

Voor mensen met een longziekte werken we mee aan betere zorg en een prettiger leven. Dat doen we samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en patiënten zelf. Als patiëntenorganisatie behartigt het Longfonds in heel Nederland de belangen van mensen met een longziekte. U kunt bij ons terecht voor informatie, advies en om ervaringen te delen.  De Longfonds patiëntenorganisatie zorgt ervoor dat ook bij u in de buurt activiteiten worden georganiseerd voor mensen met een longziekte. 

RAYONS

Maar liefst twintig rayons maken deel uit van de Longfonds patiëntenorganisatie. Zij zorgen in heel Nederland voor een gevarieerd aanbod van activiteiten, voorlichtingsbijeenkomsten en projecten. De rayons worden volledig gerund door vrijwilligers, georganiseerd in werkgroepen. Per rayon is een rayoncommissie actief die de activiteiten op elkaar afstemt en coördineert en de werkgroepen ondersteunt. Vanuit de rayoncommissie wordt iemand naar de Longfonds Ledenraad afgevaardigd.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl