Help mee Bestel gratis

Longfonds in de buurt

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. We komen op voor ieders longen, ziek en gezond. De Longfonds patiëntenorganisatie speelt daar een belangrijke rol bij. Met een longziekte staat u niet alleen.

Door wetenschappelijk onderzoek wil het Longfonds dat astma bij kinderen niet meer voorkomt en dat ernstig astma beter te behandelen is. Wij willen dat er een manier wordt gevonden om longziekten te stoppen. En nog mooier zou zijn dat we ooit beschadigde longen zelfs kunnen herstellen.

Het Longfonds in de buurt

Voor mensen met een longziekte werken we mee aan betere zorg en een prettiger leven. Dat doen we samen met bijvoorbeeld artsen, verzekeraars en patiënten zelf. Als patiëntenorganisatie behartigt het Longfonds in heel Nederland de belangen van mensen met een longziekte. U kunt bij ons terecht voor informatie, advies en om ervaringen te delen.  Het Longfonds zorgt ervoor dat ook bij u in de buurt activiteiten worden georganiseerd voor mensen met een longziekte. 

Lokale Longfonds organisatie

Het Longfonds heeft een sterke lokale verankering.  Veel vrijwilligers zorgen in heel Nederland voor een gevarieerd aanbod van activiteiten, voorlichtingsbijeenkomsten en projecten. De activiteiten in de regio worden, in samenwerking met de Longfonds medewerkers gerund door vrijwilligers. Per regio is er een Longfonds coördinatiepunt dat de activiteiten op elkaar afstemt en coördineert en de werkgroepen ondersteunt. De vrijwilligers en medewerkers werken samen om van belang te zijn voor mensen met een longziekte en gezonde longen voor alle Nederlanders. Vanuit de regio’s zijn vrijwilligers landelijk actief in de meedenkgroepen waar zij meepraten over het beleid van het Longfonds.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Advieslijn
Voor persoonlijk advies bel: 0900 227 25 96 (€ 0,50 per gesprek)
of per e-mail
Ontmoet elkaar
Kom in uw buurt in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts. Longforum.nl