Doneer nu Gratis magazine
Conny Hoeve, heeft COPD Jarenlang roken is de oorzaak van mijn COPD

Waarom de COPD test?

In Nederland zijn zo'n 600.000 mensen met de diagnose COPD.  Het is belangrijk om op tijd te weten of u COPD hebt. Daarmee zou u erger kunnen voorkomen. 

Bent u tussen de 40 en 70 jaar en hoest u regelmatig? Of bent u snel buiten adem? Dan kan dit een teken zijn dat u COPD heeft. Doe de COPD test om te zien of u risico heeft op COPD. 

Wat is COPD?

COPD is een ernstige longziekte waarbij de longen steeds verder achteruit gaan. Het begint vaak met een onschuldig hoestje, maar je komt steeds vaker adem tekort. Een trap oplopen voelt als het beklimmen van een berg. Aankleden kost steeds meer moeite. Werken lukt soms niet meer. Mensen met COPD kunnen zelfs 24 uur per dag afhankelijk worden van extra zuurstof en een scootmobiel.

Wat is COPD? - Duur: 02:18 Bekijk wat er in de longen gebeurt bij COPD
  • Türkçe
  • العربية
  • Türkçe
  • العربية
oorzaken COPD

Roken is de belangrijkste oorzaak van COPD en heeft zeer grote invloed op hoe goed de longen werken. De longen van iemand van 52 die flink heeft gerookt, hebben dezelfde inhoud als de longen van iemand van 75 die niet gerookt heeft! Maar ook mensen die zelf nooit gerookt hebben kunnen COPD krijgen, bijvoorbeeld door meeroken, luchtvervuiling (waaronder fijn stof), schadelijke stoffen op het werk of een erfelijke ziekte.

TEST UW RISICO

Veel mensen hebben een groot risico op COPD, zonder dat ze het zelf weten. Doe gratis de test en zie meteen of u risico loopt op COPD. Invullen kost u slechts 1 minuut.

Doe de COPD test
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212