Behandeling van COPD

COPD  is een chronische longziekte die niet te genezen is, maar met de juiste behandeling en leefstijlaanpassingen is het verloop van de ziekte wél te beïnvloeden. Op onderstaande pagina’s leest u meer over de diagnose en behandeling van COPD.

Diagnose COPD

Een hoestje dat maar niet overgaat, kortademig zijn en last hebben van benauwdheid. Vaak zijn dit de redenen om eens naar de huisarts te gaan. Voordat de diagnose COPD gesteld kan worden, moet u goed worden onderzocht.
Lees meer over de diagnose COPD.

Behandeling van COPD

Als de diagnose COPD is gesteld, krijgt u te maken met verschillende zorgverleners die hun best doen voor een goede behandeling van COPD. Ook verwachten zij iets van u als patiënt.
Lees meer over COPD behandelen.

Zorgstandaard COPD

Zorgverleners houden zich aan de richtlijnen uit de zogenaamde Zorgstandaard COPD. Daarin staat omschreven waar een goede behandeling van COPD aan moet voldoen. En wat wordt er van u verwacht?
Lees meer over de Zorgstandaard COPD.

Medicijnen bij COPD

Het gebruiken van medicijnen bij COPD is erg belangrijk. Ze kunnen helpen om het ziekteverloop te vertragen. Er zijn verschillende soorten medicijnen die uw klachten kunnen verminderen.
Lees meer over medicijnen bij COPD.

Zuurstof en COPD

Zuurstof is nodig om te kunnen leven. Al na een paar minuten raken de hersenen zonder zuurstof beschadigd. Wie COPD heeft, komt soms zuurstof te kort. Een behandeling met extra zuurstof is dan nodig.
Lees meer over zuurstof en COPD.

Alternatieve behandeling bij COPD

Sommige mensen met COPD hebben behoefte aan meer dan alleen de zorg uit het reguliere, medische circuit. Een alternatieve behandeling kan dan uitkomst bieden.
Lees meer over alternatieve behandeling bij COPD.

Hoe gezond zijn uw longen?

Doe de COPD risicotest

Vragen? Contact met het Longfonds Praat mee op het longforum
Samen sterker
Word lid
fb tw email
Delen
´Ik wist eigenlijk niet precies wat COPD was´

 

 

 

Hilda Kuiper, heeft COPD

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onderzoek, longziekten en gezonde longen.