Doneer nuBestel gratis

Mensen met COPD en overgewicht

De Universiteit van Maastricht is op zoek naar mensen met COPD met overgewicht voor een onderzoek naar het effect van een voedingssupplement op het risico op hart- en vaatziekten.

COPD patiënten met overgewicht hebben een hoger risico op hart- en vaatziekten. Wij willen onderzoeken of het natuurlijke voedingssupplement resveratrol, een stofje dat bijvoorbeeld veel in rode druiven zit, de risicofactoren van hart- en vaatziekten gunstig beïnvloedt.

Wie komen in aanmerking?

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar COPD patiënten met overgewicht (BMI 25-30 kg/m²) uit de omgeving van Maastricht. Uw BMI kunt u zelf berekenen (BMI = gewicht (in kg) / (lengte × lengte) (in meter)) of u kunt deze op ondergenoemde website laten berekenen. Tevens dient u ouder te zijn dan 18 jaar, u rookt of heeft gerookt, u sport niet regelmatig en u hebt geen andere ziekten.

Wat betekent meedoen voor u?

Het onderzoek betreft een screening van ongeveer een half uur. Als u geschikt bent voor deelname, neemt u gedurende 12 weken iedere dag 2 testcapsules (placebo of resveratrol). Voor én na die 12 weken komt u twee dagen naar de universiteit voor verschillende testen (dus in totaal 4 dagen). Tijdens deze bezoeken wordt uw gezondheidsprofiel in kaart gebracht (onder andere uw lichamelijke conditie, verhouding vet- en spiermassa, kwaliteit van uw spieren, en bloedwaarden).

Wat heeft u aan dit onderzoek?

Tijdens dit onderzoek wordt uw gezondheidstoestand gedetailleerd onderzocht. De uitkomsten van de metingen kunnen daarom voor u interessant zijn. De uitkomsten zullen dan ook na afloop van de studie aan u toegelicht worden. Voor deelname aan het gehele onderzoek ontvangt u een vergoeding van €150 euro en reiskosten.

Meer informatie en aanmelden

Bent u geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek dan kunt u zich opgeven via de website. Of neem direct contact op met Rosanne Beijers, via r.beijers@maastrichtuniversity.nl of tel. 043-3882990.

Dit oproepje komt vanuit de onderzoekers en niet vanuit het Longfonds. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u daarom het beste met de onderzoekers zelf contact opnemen.

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over:

  • behandeling van longziekten
  • werk van het Longfonds
  • ontwikkelingen in onderzoek
  • tips om uw longen gezond te houden
Aanmelden