Help mee Gratis magazine
OG3NE wint Dance Dance Dance - Duur: 1:18 Geld voor onderzoek naar astma

OG3NE steunt onderzoek om astma te voorkomen

Het zal je wellicht niet zijn ontgaan, OG3NE heeft de finale van het tv-programma Dance Dance Dance gewonnen en daarmee €100.000,- voor het Longfonds bij elkaar gedanst. Deze hoofdprijs is mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Amy van OG3NE is geboren met één long en heeft bovendien astma. Dit was voor de zussen de reden om hun prijzengeld volledig in te zetten voor het onderzoek naar astma. Want net als het Longfonds hopen Amy, Lisa en Shelley dat kinderen in de toekomst beschermd kunnen worden tegen deze ziekte.

Met een uniek onderzoek onder 2.700 kinderen hoopt het Longfonds binnen vijf jaar te bewijzen dat zoiets simpels als boerderijmelk kinderen kan beschermen. We vertellen graag meer over deze bijzondere ‘melkstudie’.

Wetenschappers hebben aangetoond dat kinderen die op de boerderij opgroeien en boerderijmelk drinken, minder vaak astma en allergieën hebben. Met die kennis gingen de onderzoekers aan de slag. In nauwe samenwerking met het Longfonds werd de ‘melkstudie’ opgezet, een studie waarin onderzoekers met een speciaal gemaakt babymelkpoeder willen aantonen dat melk kan beschermen tegen astma.

Minimaal bewerkte boerderijmelk

Voor het speciale melkpoeder wordt zo min mogelijk bewerkte melk gebruikt. Dit is melk die wel veilig is voor jonge kinderen, maar waarin allerlei beschermende stoffen toch bewaard zijn gebleven. In supermarktmelk zijn die  beschermende stoffen verloren gegaan. 

Aan  de melkstudie doen 2700 kinderen mee. Zij drinken melk vanaf dat ze zes maanden zijn tot hun derde verjaardag. Daarna wordt gewacht totdat de kinderen vijf jaar zijn, en dan kunnen onderzoekers vaststellen of de kinderen daadwerkelijk minder astma, allergieën of eczeem hebben ontwikkeld dan de controlegroep.

Astma voorkomen

Het Longfonds financiert en regisseert dit onderzoek om een doorbraak voor astma te versnellen. Met het geld dat OG3NE afgelopen week ophaalde kunnen we het onderzoek weer een stap verder brengen. De melkstudie is onderdeel van het internationale programma LONGFONDS | Accelerate

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu gratis 3x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en alle ontwikkelingen over longziekten die u moet weten. Meld u snel aan. De oplage is beperkt. 

Bestel nu gratis
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212