Help mee Bestel gratis

Wisselen van medicijnen – onderzoek van patiëntenorganisaties

Gebeurt dit wel eens? U komt in de apotheek en krijgt opeens een ander merk medicijn mee dan u gewend bent. Terwijl uw huisarts of specialist u geen ander merk heeft voorgeschreven.

Ieder jaar overkomt dit bijna 1 miljoen mensen met een longziekte en andere chronische aandoeningen. In de afgelopen jaren ontvingen verschillende patiëntenorganisaties hierover al klachten van patiënten. Met een gezamenlijk onderzoek van 15 patiëntenorganisaties wil het Longfonds hier iets aan doen. Via een vragenlijst moet duidelijk worden welke problemen patiënten precies ondervinden door het wisselen van medicatie.

Wilt u ons helpen door de vragenlijst in te vullen? Dit duurt 8 à 10 minuten en kan anoniem. De resultaten zullen wij gebruiken om de overheid en zorgverzekeraars inzicht te geven in de gevolgen van het wisselen van medicatie. En natuurlijk bespreken hoe dit beter kan. Help mee en deel uw ervaringen met het wisselen van medicijnen door het invullen van deze vragenlijst.

Lukt het u niet de vragenlijst in te vullen of heeft u hierover een vraag, stuur dan een mail naar Xana van Jaarsveld, projectleider Longfonds. 

Gratis LONGWIJZER

Ontvang nu gratis 3x ons magazine LONGWIJZER. Hierin staan ervaringen, tips en alle ontwikkelingen over longziekten die u moet weten. Meld u snel aan. De oplage is beperkt. 

Bestel nu gratis
Reacties (8)

in het begin van de uitgifte van de generieke troep was ik nog bereid om mee te werken en het te proberen.
Met als gevolg veel narigheid door weer andere bijwerkingen en zelfs een onverwachte ziekenhuisopname. Te voorkomen onkosten! De apotheek meende mijn longmedicatie naar eigen inzicht te mogen veranderen en toen was ik het helemaal zat. Ik heb ze toen duidelijk gemaakt dat ik genoeg had van de stiekeme manier waarop ze me steeds andere medicijnen mee probeerden te geven en zich dan te verschuilen achter de verzekering Het kan toch tenminste gemeld worden dat er weer goedkopere medicijnen geleverd worden, nee hoor de patiënt is onmondig, die moet dat maar nemen.
Nou, daar maakten ze wat mij betreft een vergissing en ik laat nu op ieder recept medische noodzaak zetten en na een jarenlange strijd laten ze in iedergeval mijn meest belangrijke medicijnen met rust.

Dit heb ik al een paar keer mee gemaakt :
Een maal met Foster (werd er heel benauwd van )
Een maal met antibiotica “””””””””””
Een maal met omeprezol ( kreeg er uitslag van)

Heel vervelend!

@Mitsai Heel vervelend. Kijk voor evt. vervolgstappen eens op bijgaande link https://www.longfonds.nl/nieuws/pati%C3%ABnt-ondervindt-ernstige-hinder-preferentiebeleid
Sterkte.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.