Help mee Gratis magazine

Wijziging in vergoeding fysiotherapie

Het Longfonds heeft zich, samen met de koepel van de fysiotherapeuten en oefentherapeuten, sterk gemaakt voor de aanpassing van de vergoeding van fysiotherapie.

Mensen met COPD die in groep B vallen, die in de afgelopen 12 maanden 1 longaanval zonder ziekenhuisopname hebben gehad én een hoge ziektelast ervaren, worden per 1 januari 2021 ingedeeld in een nieuwe groep. Deze nieuwe en zwaardere groep wordt groep B1 genoemd.

De vergoeding van het aantal behandelingen fysiotherapie voor deze nieuwe groep B1 verschilt van groep B. Dit wordt verhoogd van 27 naar maximaal 70 behandelingen in het eerste behandeljaar.  In het tweede behandeljaar en eventuele volgende jaren wordt het aantal behandelingen verhoogd van 3 naar maximaal 52 behandelingen per jaar. Voorwaarde is wel dat je in de voorafgaande 12 maanden weer een longaanval zonder ziekenhuisopname hebt gehad en nog steeds een hoge ziektelast ervaart.

Hiermee wordt de vergoeding van fysiotherapie voor deze nieuwe groep B1 ‘gelijk getrokken’ met die van de groepen C en D, zwaarste groepen COPD patiënten.

Reacties (22)

Hallo @AnitaNoijen

Wat vervelend om te horen dat u zo achteruit bent gegaan.
Vraag ook even voor de zekerheid bij uw verzekering na welke voorwaarden voor u gelden. We wensen u veel sterkte en beterschap.

De fysiotherapeut is heel belangrijk voor ons ik zit in Gold 4 en heb nog maar 30 procent en 24 uur per dag zuurstof en met de Coronavirus ben ik echt achteruit gegaan ik kan bijna niets meer lopen moet ik achter de rollator ...!
Heb constant een luchtweg infectie en voor mij is het wel degelijk twee keer in de week sporten zeer belangrijk ....

Hopen dat de zorgverzekeringen gaan inzien dat ze op een verkeerde groep bezuinigen, ervalt al niks meer te halen.
Een beetje meer lucht en energie is levens belang.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.