Help mee Gratis magazine

Voortaan pinnen bij collectant

Veel mensen hebben tegenwoordig geen kleingeld meer in huis; daar is nu een oplossing voor! 21 goede doelen, waaronder het Longfonds, hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe collectebus. Hierdoor is het mogelijk om contactloos én met pin te geven aan de collectant. 

Vanaf september gaan meer dan 15.000 collectanten van verschillende goede doelen met de nieuwe collectebus op pad in 50 steden verspreid door Nederland. Voor ons zal dat zijn in de eerstvolgende collecteweek: van 14 tot en met 19 mei 2018. 

Aftrap

Aanstaande donderdag is er een grootse kick-off in het Olympisch stadion. Tijdens deze aftrap laten collectanten middels een estafette Bekende Nederlanders een eerste symbolische donatie doen. Loretta Schrijver, Ruud Feltkamp, Miryanna van Reeden en vele andere BN’ers dragen hun steentje bij. Namens het Longfonds is Lex van Loon aanwezig, hij is een trouwe collectant en organiseert daarnaast ook de collecte in twee wijken in Roosendaal.

Meer pin dan contant

Contactloos betalen wordt steeds populairder. In 2014 waren er nog maar 8,3 miljoen contactloze betalingen en in 2016 steeg dit aantal al tot 630 miljoen. Ook het aantal pinbetalingen groeit; het afgelopen jaar waren er in Nederland voor het eerst zelfs meer pinbetalingen dan contante betalingen.

Collecte populairder

Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd en de afgelopen drie jaar is dit populairder geworden. In 2014 was 66% van Nederland positief over het geven aan de collectant en dit jaar zelfs 74%.

Veilig

Het is belangrijk dat het ‘nieuwe collecteren’ veilig en anoniem is. De collectebus kan alleen worden ingezet door goede doelen met een CBF-keurmerk, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen. Deze collectanten zijn te herkennen aan hun legitimatiebewijs. De collectebussen worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend goed doel dat gaat collecteren. Zo blijven de kosten beperkt en worden de bussen zo goed mogelijk ingezet.

Meer weten?

Lees hier meer over de Collecte 2.0.

Reacties (4)

ik ga zeker niet pinnen .

Ik snap dat dit nodig is voor de veiligheid van de collectant, maar voor de opbrengst niet handig.
Meestal zijn het ouderen die doneren en die doen dat met kleingeld. Ik weet nu al dat mijn moeder dus niet meer zal doneren, want zij gebruikt niet haar pas hiervoor.

@ELLY VAN DER LELIJ Het is op een aantal plekken volgend jaar mogelijk om contactloos te pinnen, maar uiteraard kunnen mensen ook kleingeld geven. Fijn dat u ons weer wilt helpen. Dat waarderen we ontzettend!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.