Help mee Gratis magazine

Top 3 Publieksprijs Longdagen bekend

Welke wetenschapper wint de prijs voor het beste longonderzoek volgens patiënten? U stemde vorige week massaal online voor de top 3. Deze top 3 presenteert tijdens de Longdagen op 11 april haar onderzoek waarna het aanwezige publiek de winnaar kiest.

Top 3
  • Stelt u eens voor; even blazen bij de huis- of longarts en direct weten of u een longziekte heeft. Rianne de Vries van het AMC testte in de praktijk de SpiroNose, een slim apparaat dat longziekten ruikt. 
  • Karen Moor van het Erasmus MC ontwikkelde een tool waarmee mensen met idiopathische longfibrose thuis hun longfunctie kunnen meten en klachten online bijhouden.  
  • Welk effect heeft roken tijdens de zwangerschap op het DNA van het ongeboren kind? Laura Verweij van de RUG onderzocht dit. 
     

Tijdens de longdagen wordt door het aanwezige publiek daar de winnaar uit deze top 3 gekozen. Deze winnaar ontvangt 2.500 euro voor onderzoek, mogelijk gemaakt door sponsor Chiesi.

Longdagen 2018

De Longdagen zijn hét nationale congres over longen en longziekten. Tientallen wetenschappers en zorgverleners presenteren bij de Longdagen de nieuwste inzichten in onderzoek en zorg.

Benieuwd naar de uitslag? Houd onze website in de gaten!

Reacties (1)

Ik hoop dat er snel betere medicijnen kunnen worden ontwikkeld voor COPD-patiënten, medicijnen die COPD kunnen genezen!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.