Help mee Gratis magazine

Theolair in 2017 opnieuw tekort

Opnieuw zijn er problemen met de levering van het medicijn Theolair® Retard, een middel voor de behandeling van mensen met ernstig astma of COPD. En voor sommige mensen met ernstig astma en COPD een laatste redmiddel.

Het medicijn is verkrijgbaar in de sterktes 175 mg, 250 mg en 350 mg. Patiënten en apothekers melden dat het tablet met de sterkte 250 mg niet leverbaar is. In sommige apotheken kan nog een kleine voorraad aanwezig zijn. Van de tabletten met 175 mg en 350 mg is op dit moment nog wel voldoende. Maar ook hier kan een tekort gaan ontstaan. 

Vervangend middel

Als u nu Theolair® Retard 250 mg gebruikt en uw apotheek meldt dat het middel niet meer leverbaar is, kunt u een recept aanvragen voor een vervangend middel. Op dit moment is als vervanger van Theolair® Retard beschikbaar:  Theophyllin retard Ratiopharm 250 mg capsules.

Het vervangende middel kunt u via uw eigen arts en apotheek aanvragen. De apotheek bestelt het medicijn via de Internationale Apotheek. De levertijd is 1 à 2 werkdagen.

Brief

Geeft het aanvragen van het vervangende middel problemen bij uw arts, apotheek of zorgverzekeraar, dan kunt u deze brief van het Longfonds gebruiken. Is uw arts of apotheker niet op de hoogte van het vervangende middel, wijs hem dan op de website van de apothekersorganisatie KNMP. 

Vergoeding

De kosten voor import van het vervangende middel komen niet voor rekening van de patiënt. De apotheek maakt afspraken met de zorgverzekeraar over het verrekenen van de kosten voor import.

Reacties (11)

Cmaarssen-Blom,
Theolair zal voor onbepaalde tijd niet leverbaar zijn. Voor veel patiënten zijn de nieuwere inhalatiemedicijnen een goed alternatief zijn.
Neemt u met de behandelend arts zsm contact op om een alternatief te vinden voor Theolair.

Er zijn problemen bij mijn Apotheek,de Theolair tabletten zijn weer niet Leverbaar ,al zeker 2 jaar problemen , is er een vervanging voor Theolair ,alvast bedankt Mevr Aarssen

Was een vevanger theofyline moet ik 40 eu voorneertelen en ben je voor 135 vezekerte.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.