Help mee Bestel gratis

Stoptober: samen stoppen met roken

De succesvolle Engelse campagne Stoptober start 9 september ook in Nederland. Rokers én niet-rokers zullen elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Via nationale en sociale media zullen bekende en onbekende Nederlanders rokers aanmoedigen mee te doen. Op de website stoptober.nl kunnen rokers zich vanaf nu aanmelden om in oktober 28 dagen te stoppen met roken.

Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij.

Bekende Nederlanders doen ook mee

Vanochtend is de werving van rokers om aan Stoptober mee te doen van start gegaan. Gijs Staverman en de directeuren van de mede-initiatief nemende gezondheidsorganisaties brachten op het Stationsplein in Hilversum een grote Stoptoberbal aan het rollen. Hiermee worden rokers in heel Nederland opgeroepen mee te doen aan Stoptober. Deze bal zal de komende weken op verschillende plaatsen in Nederland opduiken.

Gijs Staverman

De komende weken worden Tv- en radiocommercials met Gijs Staverman ingezet om zoveel mogelijk rokers te motiveren zich voor Stoptober aan te melden. Gijs Staverman: ‘Ik ben zelf dit jaar gestopt met roken en heb dat met de steun van luisteraars gedaan. Ik heb gemerkt dat die steun erg helpt om het stoppen vol te houden. Daarom wil ik Stoptober onder de aandacht brengen bij rokers. Een periode van 28 dagen is te overzien en als heel Nederland je aanmoedigt, is het makkelijker vol te houden.’

Ook overheid omarmt Stoptober

Staatsecretaris Van Rijn over Stoptober: ‘Stoppen met roken is voor veel rokers het moeilijkste dat er is, door de heftige verslavende effecten van tabak. We weten uit onderzoek dat 80% van de rokers wel zou willen stoppen. En bij elkaar proberen ze dat zo’n 1 miljoen keer per jaar. Met Stoptober bieden we alle rokers een helpende hand om er nu echt vanaf te komen. Dat begint met één dagje doorkomen zonder sigaret. En als een dag lukt, hoef je nog maar 6 dagen om een week vol te maken. En na die week, kun je het vast ook een maand. En dan heb je de eerste maand van een rookvrij leven opeens al achter de rug. Hou vol, je staat er niet alleen voor.’

Positieve aanpak

In Engeland is Stoptober al enkele jaren een groot succes. In het eerste jaar deden maar liefst 268.000 rokers mee. Het grote succes heeft alles te maken met de positieve aanpak van Stoptober. In Nederland wordt Stoptober voor het eerst georganiseerd. Ook in Nederland staat de positieve aanpak centraal.

Stoptober.nl

Naast het inschrijven op de website kunnen de deelnemers aan Stoptober ook een gratis app downloaden. Deze app zorgt ervoor dat een deelnemer dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten en tips krijgt. Hoe je de dag rookvrij doorkomt, wat je kunt doen tijdens de moeilijke momenten of hoeveel geld je al hebt bespaard. Het zijn positieve bevestigingen die het besluit om 28 dagen te stoppen met roken ondersteunen. Ook via Facebook en Twitter ontvangen deelnemers persoonlijke aanmoedigingen. Deze kunnen komen van mensen uit hun eigen netwerk, maar ook van andere - bekende en onbekende - Nederlanders.

Daarnaast kunnen deelnemers op Stoptober.nl kiezen welke steun ze eventueel willen tijdens Stoptober. Daar hebben ze ook toegang tot persoonlijke hulp. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden voor begeleid stoppen met roken bij hun stoppoging.

Reacties (2)

Wil stoppen met roken

Wil al heel lang stoppen maar het lukt me niet alleen. Hoop op deze manier definitief van het roken af te komen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.