Help mee Bestel gratis

Stoppen met roken: welke manier past bij u?

Stoppen met roken is vaak ingewikkeld en zwaar. Veel mensen gebruiken verschillende manieren om te stoppen en hebben ook meerdere pogingen nodig om uit te vinden wat voor hun werkt. Om mensen daarbij te helpen heeft het Longfonds samen met het Nederlands huisartsen genootschap en thuisarts.nl alle voor- en nadelen van verschillende stopmethodes op een rijtje gezet.

In de zogenoemde keuzetabel voor mensen die willen stoppen met roken vindt u overzichtelijk welke manieren er zijn om te stoppen. Bijvoorbeeld ondersteuning door een huisarts of praktijkondersteuner, een cursus, steun via telefoon of internet, therapie of medicijnen. In de tabel wordt kort uitgelegd wat de methode inhoudt en voor wie het bedoeld is. Ook wordt er verteld wat de bijwerkingen kunnen zijn en wat het effect is. Zo ziet u snel wat de voor- en nadelen van een bepaalde aanpak voor u zijn.

De gratis keuzetabel helpt u om met uw huisarts of praktijkondersteuner te bekijken welke manier u het beste kan helpen om te stoppen met roken.

Bekijk de gratis keuzetabel

COPD risicotest

300.000 mensen hebben een groot risico op COPD, zonder dat ze het zelf weten. Doe gratis de test en zie meteen of u risico loopt op COPD. Invullen kost u slechts 1 minuut.

Doe de COPD test
Reacties (2)

@J Verstegen, wat goed dat je hiermee bent gestopt. Vooral knap terwijl je nog wel tussen andere mensen zit die roken. Complimenten en ga zo door!

Mocht u donateur willen worden bij het Longfonds (waar wij uiteraard erg blij mee zijn), dan kunt u het best bellen naar 0334341212 of mailen naar service@longfonds.nl. Wij hebben wat privé gegevens van u nodig om het in orde te maken en dat doen we liever niet openbaar op deze website.

Mocht je nog vragen hebben over het stoppen of even een "zwak" moment hebben, bel ons vooral.
Wij wensen je nog veel succes en bedankt voor het delen van je ervaring.

Met vriendelijke groet,
Advieslijn

12 jan jl was ik zo woedend op mezelf dat ik een halve pak shag met een briefje erin (het is gif) teruggebracht heb naar het tankstation. Daags erna had ik spijt en heb ik aan dezelfde verkoopster een brief voor de leverancier (zelfs de beste shag is niet goed als je hem verkeerd gebruikt) en een half pakje vloeitjes (die was ik vergeten) afgegeven. Ik heb Nicorette nicotine mondspray gekocht (€30) daarna nog tweemaal tot ik ervan moest overgeven. Sindsdien heb ik Nicotinell nicotgine zuigtabletten gebruikt. Tot op heden zonder problemen. Van 200gr zware van Nelle per week naar 4 zuigtabletten per dag, en dat zonder probleem, hoewel ik ook tussen rokers verkeer.
Als dank en uit tevredenheid mag u mij benaderen om van de bespaarde shag maandelijks €50 bij te dragen aan uw fonds

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.