Help mee Bestel gratis

Steeds meer mensen met een longziekte actief als vrijwilliger

Er zijn veel zichtbare en onzichtbare vrijwilligers werkzaam in onze samenleving. Van trainer op de sportvereniging tot patiëntenbegeleider in het ziekenhuis en van collecte-organisator voor een goed doel tot verkeersregelaar bij een evenement. We kunnen niet meer zonder vrijwilligers en vrijwilligers kunnen niet meer zonder deze, soms nieuwe, invulling van hun ‘vrije’ tijd. Dit geldt ook steeds vaker voor mensen met een longziekte.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal vrijwilligers onder mensen met astma met 10% is gestegen en onder mensen met COPD 8% in vergelijking tot 2006. Een positieve ontwikkeling voor zowel deze vrijwilligers en hun omgeving als de organisatie waar zij voor werken.

Flexibel en belangrijk

Vrijwilligers gaan aan de slag voor een stichting of vereniging die zij een warm hart toe dragen, vaak naast een betaalde baan. Voor mensen met een chronische ziekte kan de onvoorspelbaarheid hiervan ervoor zorgen dat zij niet (meer) in staat zijn om vaste uren bij een werkgever te werken.

Vele vrijwilligerstaken zijn hierop aan te passen, zodat je de werkzaamheden kunt doen als je jezelf goed genoeg voelt. Op jouw moment werk je mee aan de doelstellingen van je werkgever. Zo leveren dagelijks duizenden vrijwilligers een waardevolle bijdrage aan de organisatie waarvoor zij werken.

Vrijwilligers bij het Longfonds

Ook bij het Longfonds is een grote groep vrijwilligers werkzaam. Zij zijn zowel landelijk als lokaal actief. En ook wij kunnen niet zonder deze groep mensen! Iedereen kent de collectant die aan de deur komt, maar er is nog veel meer te doen. Bijvoorbeeld meedenken bij de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal, belangenbehartiging en het organiseren van lotgenotencontact.

Als vrijwilliger bij het Longfonds heb je een contactpersoon in jouw buurt. Deze ondersteunt je bij je werkzaamheden en coacht je waar nodig. Je krijgt de kans om jezelf verder te ontwikkelen, terwijl je je inzet voor mensen met een longziekte.

Wil je als vrijwilliger voor het Longfonds werken? Meld jezelf aan, zodat we met elkaar kunnen praten over de mogelijkheden en wensen. We ontmoeten je graag!

Word vrijwilliger

Kom ook in actie voor het Longfonds. Word vrijwilliger en strijd mee voor gezonde lucht en gezonde longen.

Ja, ik word vrijwilliger
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.