Help mee Bestel gratis

Startsein Stoptober: Katja Schuurman, Kees van der Spek en Jan Slagter stoppen met roken

Voor het vijfde jaar op rij staat de maand oktober in Nederland in het teken van Stoptober; 28 dagen niet roken in oktober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de dagelijkse steun van Stoptober via social media hebben al bijna een kwart miljoen Nederlanders de afgelopen jaren meegedaan aan Stoptober. Ook de steun van de stoppers onderling draagt bij aan het succes. Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de stoppers Stoptober ook daadwerkelijk volhoudt.

Ambassadeurs

Dit jaar gaan actrice- en presentatrice Katja Schuurman, presentator Kees van der Spek en Omroep Max-directeur Jan Slagter vanaf 1 oktober de uitdaging aan om 28 dagen te stoppen met roken. Gelegenheidsroker Katja Schuurman wil graag helemaal stoppen en kijkt er naar uit om dit met alle stoppers samen te doen: “Het is een gewoonte waar ik graag vanaf zou zijn. Samen stoppen is fijn, het sterkt in het volhouden. Het gevoel dat je niet alleen bent en soms even chagrijnig naar elkaar kan kijken en dan elkaar lachend lief omhelzen. Ik ben ook graag een voorbeeld voor anderen, en ook zeker voor mijn dochter.” Schuurman is ook het gezicht van de radio en tv-reclame van Stoptober.

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich vanaf nu inschrijven via de website www.stoptober.nl en kan vanaf 28 september de bijbehorende gratis app downloaden die vanaf 1 oktober dagelijkse steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2018.

Stoptober werkt!

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. Uit onderzoek van het AMC blijkt dat Stoptober werkt. 70% van de deelnemers heeft Stoptober volgehouden en niet gerookt. Ongeveer de helft daarvan is zelfs na 3 maanden nog steeds gestopt. Dat percentage is vele malen hoger dan een stoppoging zonder hulp. Stoptober is intussen echt een begrip geworden, met 1 oktober als nieuw nationaal stopmoment.

Nieuwe functionaliteit gratis Stoptober app: chatten

De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Dit jaar heeft de app een vernieuwde functionaliteit en kunnen stoppers onderling chatten met elkaar in de app. Daarnaast worden dagelijks tips en berichten gedeeld op de Facebookpagina. Het is ook een belangrijke plek waar gestopte rokers elkaar helpen en steunen.

Stoptober Magazine

Alle deelnemers van Stoptober kunnen het Stoptober Magazine - zolang de voorraad strekt - gratis ophalen bij een Kruidvatvestiging bij hen in de buurt. In het magazine staan inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en vanzelfsprekend veel tips om de 28 dagen door te komen. Katja Schuurman, Kees van der Spek en Jan Slagter vertellen in dit magazine ook over hun beweegredenen om mee te doen aan Stoptober.

Stoptoberhuis

Van 30 september tot en met 4 oktober laat een groep rokers zich vrijwillig opsluiten om die eerste lastige dagen van Stoptober samen door te komen. De stoppers worden daarbij bijgestaan door stop-coaches en diverse artiesten. Op www.stoptober.tv is te volgen wat er in het huis gebeurt en hoe het de kandidaten vergaat.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Longfonds, KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

Reacties (9)

wil graag stoppen om gezonder ouder te worden

Wil graag stoppen met roken voor mijn gezondheid

COPD

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.