Help mee Bestel gratis

Start donorweek: ben jij al donor?

Op maandag 9 oktober start de jaarlijkse Donorweek. In deze week zetten getransplanteerden, bekende Nederlanders, bedrijven, ziekenhuizen, gemeenten en anderen zich in voor donorregistratie. Er staan jaarlijks rond de 1000 mensen op de wachtlijst voor orgaandonatie en rond de 150 mensen gaan dood terwijl ze wachten. Terwijl je als donor tot wel 8 levens kunt redden: met je hart, je 2 nieren, longen, lever, alvleesklier en je dunne darm.

Tekort aan donorlongen

Ook het Longfonds doet mee, want ook aan donorlongen is een tekort. In maart 2017 stonden in Nederland 195 mensen op de wachtlijst voor een longtransplantatie, terwijl 73 mensen de longen van een donor kregen. Inge kreeg in 2014 twee nieuwe longen en zij is haar donor nog eeuwig dankbaar.

“Als ik in 2014 niet twee nieuwe longen had gekregen, had ik nog maar twee maanden geleefd”

Laat weten wat je wilt

Past orgaandonatie bij jou? Neem een paar minuten de tijd om argumenten voor en tegen orgaandonatie af te wegen. En leg dan je keuze vast, ook als je geen donor wilt worden. Dan hoeft jouw familie op een emotioneel moment hierover geen besluit te nemen. Ga naar www.orgaandonorworden.nl

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.