Help mee Bestel gratis

SpiroNose wint Longdagen Publieksprijs 2018

Rianne de Vries van het AMC won gisteren de Longdagen Publieksprijs 2018, de prijs voor het beste onderzoek volgens patiënten. Haar onderzoek naar de SpiroNose, een slim apparaatje dat longziekten ruikt, werd door het aanwezige publiek gekozen.

De Vries ontving de prijs voor haar onderzoek naar de SpiroNose, een slim apparaat dat longziekten ruikt. Stelt u eens voor; even blazen bij de huis- of longarts en direct weten of u een longziekte heeft. Door haar onderzoek komt dit een stapje dichterbij.

Voor veel mensen met longklachten kan het soms lang duren voordat de juiste diagnose door de arts wordt gesteld. Wanneer de diagnose eenmaal is gesteld kan het soms ook weer even duren voordat de juiste medicatie is gevonden. Voor mensen met astma, COPD of andere longziekten, kan dat grote gevolgen hebben. De SpiroNose kan dit tijdrovende proces versnellen en soms al binnen 1 minuut een diagnose stellen.

Met de Publieksprijs won De Vries 2.500 euro voor onderzoek, mogelijk gemaakt door sponsor Chiesi.

Longdagen

Op 10 en 11 april organiseerden het Longfonds, de NRS en de NVALT voor de zevende keer de Longdagen. Longartsen, wetenschappers, zorgverleners en mensen met een longziekte kwamen bijeen om elkaar te spreken, te kunnen discussiëren en kennis uit te wisselen. Naast de Publieksprijs werden er nog twee prijzen uitgereikt, de Sterk Participatie Prijs en de Dirkje Postma Talent Award.

Reacties (2)

in één woord GEWELDIG ; GEFELICITEERD!!

Proficiat Rianne! Een welverdiende beloning voor al je werk!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.