Doneer nuBestel gratis

Speciale aandacht voor COPD ‘Anita wordt Opgenomen’

In het tv-programma 'Anita wordt Opgenomen' bezoekt presentatrice Anita Witzier wekelijks een ander ziekenhuis. Ze volgt artsen en verpleegkundigen met steeds een ander specialisme in een andere leeftijdsgroep. Op 12 juni staat de uitzending helemaal in het teken van longziekten en COPD.

In deze aflevering loopt Anita mee in het Universitair Medisch Centrum in Groningen en volgt daar de laatste ontwikkelingen in de behandeling van COPD. Aan het woord komen artsen en verpleegkundigen. Ook leeft ze mee met de patiënten die de zorg van het UMC als laatste redmiddel zien. Zij hopen dat een innovatieve ingreep of longtransplantatie de kwaliteit van hun leven zal verbeteren. Bekijk hier de promo van de aflevering.

COPD en roken
In Nederland hebben bijna 600.000 mensen COPD. Het is een ongeneeslijke ziekte waarbij de longen steeds verder achteruit gaan. Roken is een belangrijke oorzaak, maar niet de enige. Heeft u COPD én rookt u? Stoppen met roken is het beste wat u voor uw longen kunt doen. Roken is verslavend en stoppen vaak ontzettend moeilijk, maar u staat er niet alleen voor. In het boekje ‘Alles over COPD’ vindt u tips en adviezen. Deze kunt u hier gratis bestellen. 

Benieuwd naar de aflevering?
Anita wordt Opgenomen is te zien op 12 juni om 21.15 uur op NPO 1. Wil je de aflevering terugkijken? Dat kan ook via Uitzending Gemist

Fotograaf: Stijn Ghijsen

Reacties (3)

Goed dat er een programma over longziekten gemaakt is .m.n COPD. Jammer dat Anita Witzier( in tegenstelling tot artsen en verpleegkundigen )zo vol onbegrip was over het roken .M.i had hier wat meer op ingegaan mogen worden .Roken is nooit goed maar heel kort was er ergens een zinnetje dat het ook genetisch bepaalt kan zijn .Ik ben zelf COPD patient en heb 40 jaar gerookt .Al jaren doe ik pogingen om te stoppen met roken en heb hier alle middelen al bij gebruikt.
Sinds 31 mei ben ik opnieuw gestopt en moet ik werkelijk tegen deze verslaving knokken.Dat de getoonde beelden in deze aflevering mijn voorland zijn besef ik mij terdege.Zoals velen met mij had ik op iets meer begrip gehoopt .Zou graag willen weten hoe Anita zich op deze uitzending heeft voorbereid.Mvg Tinie

Anita Witzier, wat doe je? Wat een eenzijdige en slechte uitzending over COPD op 12 juni over vooral rookslachtoffers. "Eigen schuld, dikke bult" (?!) wordt er gezegd. Waardeloos! Wat een tunnelvisie!

Heb al jaren COPD (4) maar en goede conditie is heel belangrijk ik doe dan ook 2x p.w. fysiofit ,fiets en zit op een koor en sta positief in het leven .
Ben 79 jaar.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.