Help mee Gratis magazine

Smaakjes voor e-sigaretten worden verboden

Mojito, popcorn, aardbei of hazelnoot. Zoete smaakjes als deze zullen worden verboden voor e-sigaretten. Het doel is om de e-sigaret minder aantrekkelijk te maken en jongeren ervan te weerhouden e-sigaretten te gebruiken.

E-sigaret zeer schadelijk

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut bleek eerder dat e-sigaretten een stuk schadelijker zijn voor de gezondheid dan werd gedacht, en dat vooral de smaakjes jongeren weten te verleiden om te roken.

Staatssecretaris Blokhuis laat aan de Tweede Kamer weten dat jongeren veel sneller tabakssigaretten gaan roken na het gebruik van de e-sigaret. Ontmoediging van de e-sigaret is dus essentieel.

Blokhuis: “De nieuwe inzichten bevestigen dat de rookvrije generatie die er aankomt ook een e-sigaretvrije generatie moet zijn. Voor e-sigaretten met allerlei verleidelijke, exotische smaakjes is daarin geen plaats.” (Bron: NOS)

Ernstige zorgen

Longfonds, De Hartstichting en KWF Kankerbestrijding maken zich samen met zorgprofessionals, waaronder artsenverenigingen NVK, NVALT en Verslavingskunde Nederland ernstig zorgen over de e-sigaret. Eerder deze maand riepen we de overheid op zo snel mogelijk maatregelen te nemen en de e-sigaret op dezelfde manier te reguleren als de tabakssigaret.

Naast het verbod op smaakjes voor e-sigaretten, zullen er ook strengere regels worden opgesteld voor verhittingsapparaten voor tabak, zoals de IQOS. Met deze vooruitgang krijgen ze wettelijk dezelfde regels als tabakssigaretten.

Zo komen we steeds dichter bij een Rookvrije Generatie; een wereld waarin geen kind meer begint met (e-)roken en niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen daarvan.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.