Help mee Gratis magazine

Sigarettenpakjes verder versoberd

Als u een pakje sigaretten koopt, staan hier sinds mei afschrikwekkende plaatjes op, zoals een door kanker aangetaste long.

Vanaf 1 juli volgend jaar mogen er ook geen glitters, reliëf en opvallende kleuren meer op de pakjes te zien zijn. Ook themaverpakkingen worden dan verboden, zoals rond Koningsdag of een WK. Het kabinet hoopt dat minder jongeren gaan roken als de pakjes er weinig aantrekkelijk uitzien. 

Reacties (4)

Al eens bedacht dat deze pakjes overal rondslingeren en ook jonge kinderen deze afschuwelijke foto's zien? Dit is volgens mij niet de wijze om mensen te laten stoppen met roken, maar wel om zeer jonge kinderen een trauma te bezorgen!

Ik vind het meer dan schandalig hoe deze campagne gevoerd wordt. Drugs te koop aan bieden en vervolgens op een dergelijke on kiene mensonwaardige wijze mensen erop wijzen hoe fout ze zijn als ze het kopen? Welke idioot heeft deze campagne bedacht? Echter niemand vertelt mij welke lucht ik inadem? Geen plaatjes van de slechte luchtkwaliteit en de gevolgen ervan? Mijn vriendin is gestorven als gevolg van fijn stof in en rond Nijmegen. Wellicht wordt het tijd dat we eens aan de natuur gaan denken....en ons milieubewust worden. In Nederland hanteren ze andere maatstaven over gezondheid dan in Duitsland aangaande luchtkwaliteit en stralingsgevaar.

kunnen ze niet minder troep in de sigaretten doen ,dat moet dan eigenlijk strafbaar worden , want hun zijn dus moordenaars, ik vind het dan het zelfde als drugsdealers

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.