Help mee Bestel gratis

Rookvrije Generatie Awards uitgereikt

Donderdagavond 4 april werden voor de derde keer de Rookvrije Generatie Awards uitgereikt. Het is een beloning voor initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. De uitreiking (door tv-persoonlijkheid Tanja Jess) vond plaats in ARTIS, de eerste dierentuin van Nederland die vanaf nu volledig rookvrij is.

Bedrijven

In de nieuwste categorie ‘bedrijven’ ging de Award naar A.S. Watson Health & Beauty Benelux (Kruidvat en Trekpleister). Uit het juryrapport: ‘A.S. Watson Health & Beauty Benelux was de 1e retailer in Nederland die het lef had om ondanks de te verwachten verliezen op korte termijn, tabak uit de schappen te halen. Naast dat zij kozen voor gezondheid, willen ze hiermee een goed voorbeeld zijn voor kinderen. Met deze prijs zijn ze een voorbeeld voor andere retailers om deze stap ook te zetten.’ 

Inspirerende acties       

Het afgelopen jaar waren er goede ontwikkelingen op het gebied van Rookvrije Generatie. Zo is in 2018 een Nationaal Preventieakkoord gesloten met meer dan 70 partijen die in 2040 een Rookvrije Generatie willen realiseren.

Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij en juryvoorzitter van de Rookvrije Generatie Awards: "We zijn overweldigd door het aantal inspirerende acties die dit jaar zijn aangemeld en de hoeveelheid stemmen die zijn vergaard voor de felbegeerde Rookvrije Generatie Awards. Deze zijn een geweldige stimulans om kinderen rookvrij te laten opgroeien." 

Winnaars per categorie

Bedrijven: A.S. Watson Health & Beauty (Kruidvat & Trekpleister)

Personen: Pepijn Boots (jeugdambassadeur)& Harry Pouwels (longarts)

Sportverenigingen: Voetbalvereniging ZAC (Zwolle)

Scholen: MBO College Zuidoost

Recreatie: Speeltuin Neuweg Hilversum

Zorg: Universitair Medisch Centrum Groningen

Gemeenten:Regio Gooi & Vechtstreek

Eervolle vermelding: ABN AMRO 

Over de Awards

De Rookvrije Generatie Awards zijn een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, opgezet om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij opgroeien te belonen en te stimuleren. Stemmen via de website telden voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% werd toegekend door de jury, bestaande uit Floris Italianer (directeur Hartstichting), Sigrid Attema (manager corporate affairs KWF Kankerbestrijding), Michael Rutgers (directeur Longfonds) en Susanne Katus (directeur Alliantie Nederland Rookvrij).

  

Bekijk hier de aftermovie van de uitreiking.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.