Help mee Gratis magazine

Resultaten nieuw longfibrose medicijn

Kortgeleden waren er positieve berichten over een nieuwe longfibroseremmer in de media. De Galapagos studie heeft een mogelijk nieuw medicijn onderzocht voor mensen met Ideopatische Pulmonale Fibrose (IPF). De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar er is nog veel onderzoek nodig in grotere groepen patiënten.

Longfibrose is een toenemende ziekte die zorgt voor littekenvorming in de longen. Het kan veel oorzaken hebben, zoals blootstelling aan schadelijke stoffen. Het kan ook erfelijk zijn. Als de oorzaak onbekend is dan spreken we over idiopathische pulmonale fibrose (IPF).

Stabieler

Antifibrotische medicijnen kunnen ervoor zorgen dat de longfunctie minder snel achteruitgaat, zodat de ziekte wordt geremd en stabieler wordt. Helaas kunnen deze medicijnen longfibrose niet genezen. Op dit moment zijn de medicijnen nog niet op de markt en kunnen nog niet worden voorgeschreven. Gelukkig zien steeds meer bedrijven in hoe belangrijk het voor de patiënten met longfibrose is dat er gezocht wordt naar goede medicijnen. Een longtransplantatie is voor nu de enige oplossing voor sommigen, want dit is niet voor iedereen geschikt.

Meer informatie?

Heeft u zelf IPF en wilt u meer informatie? Lees meer op www.longfibrose.nl.  Ook kunt u uw vragen bespreken met uw longarts. Uw longarts kan u misschien vertellen of deze medicijnen geschikt voor u kunnen zijn of dat er onderzoeken zijn waar u misschien aan mee kunt doen.

Reacties (6)

Benieuwd naar bijwerkingen van deze medicatie

@J VAN HAREN Het beste is om dit soort zaken te bespreken met de huisarts en longarts. Zij kunnen inschatten en navragen aan welke onderzoeken u eventueel deel zou kunnen nemen. En als medicatie niet aanslaat kunnen zij kijken welke andere behandeling eventueel geschikt voor u zou kunnen zijn.

Ik gebruik Ofev medicijn voor Longfibrose.
maar voelt geen verbetering .
Moeheid in de benen lusteloos nergens geen zin in.
En krampen en de linkerbeen pijnklachten .
is er een beteren medicijn .
hoe zit het met proefpersoon ?

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.