PostCovid NL

Dat is vanaf vandaag de nieuwe naam van de patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige klachten na corona.

PostCovid NL foto

PostCovid NL

PostCovid NL.  Hiermee brengt Longfonds de ondersteuning voor mensen met Long Covid (ook wel Post-Covid) onder in een organisatie met een eigen naam en gezicht, als merk en onderdeel van Longfonds. Ons patiëntenplatform coronaplein.nu gaat verder als postcovidnl.nl, de nieuwe afzender van deze nieuwsbrief.

'Met PostCovid NL geven wij gehoor aan de behoefte van mensen met Long Covid die op zoek zijn naar een eigen "club". Een patiëntenorganisatie die hen voorziet van actuele informatie, in contact brengt met lotgenoten en experts die hen verder kunnen helpen en opkomt voor hun belangen', zegt PostCovid NL-directeur Michael Rutgers.

'We zien dat mensen met Long Covid nog steeds zoekende zijn en zich niet altijd herkend en erkend voelen. Met PostCovid NL helpen we mensen met langdurige klachten na corona grip te krijgen op hun leven, zodat ze weer vooruit kunnen. En strijden we voor erkenning, nieuwe oplossingen en de beste zorg en ondersteuning bij overheden, zorg- en onderzoeksinstellingen, zorgverzekeraars en werkgevers.'

❯ Lees meer op ons patiëntenplatform postcovidnl.nl