Help mee Gratis magazine

Persoonlijke vragenlijst voor het gesprek met uw arts

Tijdens een bezoek aan de huisarts, longarts, praktijkondersteuner of (long)verpleegkundige komt er veel op u af. Hoe weet u of u de juiste vragen stelt? En of u niks vergeet? De digitale vragenlijst op longfonds.nl kan u helpen het gesprek beter voor te bereiden. Hiermee wordt het voor mensen met longziekten eenvoudiger om een actieve rol te hebben in hun behandeling.

Mensen met longziekten praten regelmatig met een arts of verpleegkundige. Tijdens dit bezoek doet de zorgverlener vaak een aantal onderzoeken en bespreekt hoe het met u gaat. Maar een gesprek is vaak kort en soms is het lastig om van te voren te bedenken wat u wilt vragen. Ook gebeurt het nog wel eens dat mensen zich bij thuiskomst realiseren dat ze niet alle vragen gesteld hebben. Het is belangrijk om u goed voor te bereiden op het gesprek met uw arts. Daarom ontwikkelde het Longfonds samen met patiënten en zorgverleners een online hulpmiddel  waarmee iedereen zijn eigen persoonlijke digitale vragenlijst kan samenstellen. De vragenlijst werkt als geheugensteuntje tijdens het gesprek en kan u helpen om de juiste vragen te stellen.

Reacties (7)

@Anouar, begrijpelijk dat je met vragen zit. Helaas begrijpen wij niet wat je met je vraag bedoeld. Neem vooral even contact op met je arts, wellicht kan die het een en ander toelichten. Ons mag je ook bellen via nummer 0334341212.

Hallo met anouar 20 jaar oud. Ik had vandaag een röntgenfoto. Met daarop te zien een afwijking in de longen... hoe zit dat welke ziektes of infecties blijven er over?

@W.LEHMLER We adviseren je dit met je arts te bespreken. Deze kan beoordelen wat te doen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.