Oproep voor mensen met COPD

In de zorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale technieken. Zoals bijvoorbeeld beeldbellen met uw zorgverlener of uw eigen medische gegevens inzien op de computer. Deze digitale technieken kunnen de zorg verbeteren.

Meneer met COPD

Helpt u ook mee?

Maar wist u dat meer dan 2 miljoen Nederlanders niet digitaal vaardig is? Dit is een belangrijk probleem. Hierdoor ontstaan gezondheidsverschillen tussen mensen die wel digitaal vaardig zijn en mensen die dat niet zijn. Van de Nederlandse overheid heb ik een bijdrage ontvangen. Met dit geld ga ik samen met mensen met COPD kijken hoe digitale zorg ook voor mensen die niet digitaal vaardig zijn toegankelijk wordt. Daarom is het belangrijk dat u meedoet!

Belangrijk
U hoeft voor het onderzoek geen ervaring te hebben met internet, techniek, beeldbellen of andere digitale (zorg)toepassingen! Ook als u nog nooit gebruik heeft gemaakt van digitale zorg is uw mening belangrijk.

U kunt op twee manieren meedoen aan mijn onderzoek: 

  1. door mee te doen aan een groepsinterview op een plek bij u in de buurt 
    Woensdag 7 december van 19:00-21:00 in Assen, Maasstraat 25, 9406 RA Assen (Buurtcentrum de Maasstee): koffie en thee zal aanwezig zijn
    Vrijdag 9 december van 13:00-15:00 in Almelo, Sumatraplein 1, 7607 WC Almelo (Mfa Centrum t Dok): er is lunch aanwezig voor wie mee wil lunchen!

    In zo'n groepsinterview gaat u met maximaal negen andere mensen in gesprek over digitale zorg. Eventueel kunnen wij u van huis ophalen met de auto. De bijeenkomsten vinden op een middag plaats in overleg met de mensen die zich hebben aangemeld. We maken er altijd een gezellige bijeenkomst van!

  2. door het invullen van een vragenlijst, digitaal of op papier (zomer 2023)

Aanmelden?
Geeft u alstublieft aan of u mee wil doen aan een groepsinterview (1), de vragenlijst (2) of allebei (1+2). Dan kunt u een mailtje sturen naar e.i.metting@rug.nl of een brief/kaart sturen naar dit adres.
>> Vergeet niet uw eigen adresgegevens te vermelden.
Esther Metting
Afdeling huisartsgeneeskunde, HPC21

Antwoordnummer 253
9700 VB Groningen

Gelijk online aanmelden kan ook. Klik hier.

Alvast hartelijk dank voor uw aandacht!
Met vriendelijke groeten,
Esther Metting (onderzoeker)

Lees meer over het onderzoek in onderstaande linkjes:
Metting: Gezondheidskloof dreigt tussen digibeten en andere mensen - RTV Noord
Maak digitale zorg voor iedereen toegankelijk - ICT&health (icthealth.nl)