Help mee Gratis magazine

Opbrengst Longfonds-collecteweek is bijna 1,9 miljoen

De collecteweek van 13 t/m 18 mei 2019 heeft maar liefst 1,86 miljoen euro opgebracht, bijna net zoveel als vorig jaar en er komen nog stortingen binnen. De opbrengst maakt het mogelijk om belangrijk longonderzoek te doen. Zonder de hulp van duizenden collectanten, collecte-organisatoren, regiocoördinatoren en natuurlijk alle gevers aan de deur was het niet mogelijk om zo’n hoge opbrengst te halen. 

De collecte van 2019 leverde desondanks geen stijging op ten opzichte van 2018, toen we 1,9 miljoen ophaalden. Eén van de redenen van de teruglopende collecte-opbrengst is dat een toenemend aantal mensen geen kleingeld meer in huis heeft. Daardoor moeten we zoeken naar nieuwe en vooral digitale collectemanieren. 

Zo hebben we afgelopen collecteweek voor het eerst met de QR-code gecollecteerd. Via het scannen van een iDEAL QR-code met de mobiele telefoon konden mensen anoniem, eenvoudig en eenmalig geven. Maar liefst 5308 mensen hebben een gift gedaan via de QR-code, wat bijna 17.000 euro opbracht - een gemiddelde van ruim drie euro per gift. Ook kregen we giften binnen via de online collectebus. Mensen konden een persoonlijke digitale collectebus aanmaken en vrienden en familie om een donatie vragen. Een leuke manier van geld ophalen om een persoonlijke reden en dat werkte goed! De online collectebus leverde namelijk in totaal bijna 10.000 euro op. En alsof we niet genoeg moderne collectemanieren inzetten hebben we voor het tweede jaar op rij ook gecollecteerd met de pinbus, waarbij we ruim 13.000 euro ophaalden. Helaas is de inzet van de pinbus te duur om structureel in te zetten, waardoor we deze volgend jaar niet meer zullen gebruiken. Kortom, we zoeken en vinden nieuwe manieren om de collecte ook in de toekomst tot een succes te maken, zodat we ons kunnen blijven inzetten voor longpatiënten en voor iedereen die dat ooit wordt.

 Benieuwd naar de collecte-opbrengst in jouw provincie? Kijk dan hier.

Reacties (12)

@Ineke Sluijs-van Dijk, de QR Code op digi-collect is een QR code die leidt naar jouw online collectebus. Hier zit geen iDEAL QR-code bij. Wanneer je vragen hebt, is het verstandig om te bellen naar 033 43 41 270.

Ik heb een digitale collectebus aangemaakt maar mijn QR code werkt niet omdat het iDeal-logo ontbreekt. Is dit te verhelpen?

@Thea van Vliet-Brand, stuurt u vooral even een e-mail naar collecte@longfonds.nl. Daar nemen ze uw vraag in behandeling.

Met vriendelijke groet,
Advieslijn

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.