Help mee Bestel gratis

Nieuwe subsidie jong talent: Dirkje Postma Talent Award

Binnenkort is er een nieuwe subsidie voor jonge talentvolle onderzoekers: de Dirkje Postma Talent Award. De subsidie is opgedragen aan Prof. Dr. Dirkje Postma, voor haar verdiensten in het longonderzoek en haar inzet voor het Longfonds. Vrijdag 1 april 2016 ging Dirkje Postma met emeritaat (pensioen).

De Dirkje Postma Talent Award richt zich op jonge talentvolle onderzoekers. Het Longfonds wil hen stimuleren om onderzoek te doen naar longen.  Met deze subsidie kunnen ze bijvoorbeeld een eigen vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen. Zo helpt het Longfonds hen met de volgende stap in hun wetenschappelijke carrière. Het stimuleren van talentvolle onderzoekers komt het longonderzoek in Nederland ten goede. Voor de komende vijf jaar wil het Longfonds ieder jaar één Dirkje Postma Talent Award toewijzen.

Betrokken

Dirkje Postma behoort tot de wereldtop van onderzoekers op het gebied van longen. Door haar onderzoek kan er nu  onderscheid gemaakt worden tussen COPD en astma.  Postma is altijd zeer betrokken geweest bij het Longfonds. Niet alleen als onderzoeker, maar ook als lid van de Wetenschappelijke Advies Commissie. Ze werd vanwege het Longfonds benoemd tot bijzonder hoogleraar. Met haar Groningse nuchterheid en warme persoonlijkheid, maar vooral ook vanwege haar kennis van en bijzondere interesse in longziekten, was het altijd fijn om met haar samen te werken. Ook is ze altijd zeer begaan gebleven met patiënten, omdat ze de mening en de ervaring van patiënten belangrijk en waardevol vindt bij onderzoek. 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.