Help mee Bestel gratis

Nieuwe donateurs voor Longfonds door ADEMNOOT

ADEMNOOT heeft 4017 nieuwe donateurs voor het Longfonds opgeleverd. Dat heeft presentator Jan Smit aan het einde van de avond bekendgemaakt. Tijdens de muzikale tv-show, die door AVROTROS live werd uitgezonden op NPO1, vormden vier longpatiënten, vier koren en vier bekende Nederlandse artiesten ieder een gelegenheidsformatie. Onder begeleiding van Trijntje Oosterhuis verzorgden zij elk een bijzonder optreden. De opbrengst van ADEMNOOT gaat naar longonderzoek.

De optredens van Berget Lewis, Tino Martin, Angela Groothuizen en Tommie Christiaan werden afgewisseld met verhalen van longpatiënten en onderzoekers. Trijntje Oosterhuis stond als betrokken coach de gelegenheidsformaties bij tijdens de show: ‘Ik ben zo trots op wat de duo’s vanavond hebben neergezet! Als zangeres is ademhalen voor mij zo vanzelfsprekend. Voor longpatiënten is ademhalen een voortdurend strijd. Daarom is het goed dat we met ADEMNOOT aandacht vragen voor longziekten.’

Benauwd

Deelneemster Babette van Daal vormde een duo met zanger Tino Martin. Haar wereld stond op zijn kop toen zij op 30-jarige leeftijd de diagnose longemfyseem kreeg. In korte tijd gingen haar longen hard achteruit tot ze nog maar 12 % longcapaciteit had. ‘Deze ziekte put je volkomen uit, ook geestelijk. Mezelf in leven houden kostte zoveel energie, dat er weinig energie overbleef om andere dingen te doen.’ Twee jaar geleden onderging Babette een dubbele longtransplantatie en inmiddels gaat het goed met haar. ‘Die heftige ingreep was mijn enige redding. Maar ik blijf patiënt en moet zware medicijnen slikken. Ik weet als geen ander hoe belangrijk longonderzoek is. Daarom heb ik vanavond mijn stem laten horen.’

1,2 miljoen longpatiënten

De opbrengst van ADEMNOOT gaat naar longonderzoek. ‘Er zijn in Nederland 1,2 miljoen mensen met een longziekte en dat aantal groeit. Elk uur overlijdt in ons land iemand aan een longziekte. Een oplossing is daarom hard nodig’, zegt Longfonds directeur Michael Rutgers. ‘We zijn heel blij met dit fantastische aantal. Met deze nieuwe donateurs kunnen we verder met het onderzoek om kapotte longen te repareren en astma bij kinderen te voorkomen. Iedereen bedankt voor de steun!’ Wil u meehelpen? Doneren kan nog steeds! Klik hier.

3e editie zangevent

Na de succesvolle 2e editie van het zangevent ADEMNOOT afgelopen zaterdag in Eindhoven zal het Longfonds in 2020 het event voor de derde keer organiseren. Deelnemers vormen samen met Trijntje Oosterhuis en andere artiesten één groot megakoor om te zingen voor longonderzoek. Als eerste op de hoogte zijn als de early bird inschrijving start? Laat dan je gegevens achter op onze site.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.