Help mee Gratis magazine

Met longrevalidatie meer controle over longziekte

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben een longziekte. Sommigen zijn ondanks medicijnen nog steeds benauwd. Of ze lopen tegen dingen aan die zij niet meer kunnen door hun longziekte. Longrevalidatie kan helpen om beter met een longziekte om te gaan. Op longfonds.nl kiezen mensen met longziekten zelf het centrum in de buurt dat bij hen past.

Longrevalidatie is een intensief programma voor mensen met longziekten die ondanks een behandeling nog steeds veel klachten hebben. Hier werkt de patiënt onder begeleiding aan zijn  conditie en leert hij meer over wat een longziekte met het lichaam doet en hoe je beter om kunt gaan met een longziekte. Onder andere beweegadviezen, voedingsadviezen en gesprekken met een psycholoog kunnen onderdeel zijn van longrevalidatie.

Werken aan jezelf

Bijna alle longrevalidatiecentra in Nederland werken met een behandelplan op maat waarin doelen staan die de patiënt wil behalen. ‘Je werkt bij longrevalidatie echt aan jezelf’, zegt  Hendrien Witte, directeur van de patiëntenvereniging. ‘Longrevalidatie is, naast werken aan je conditie, een stoomcursus omgaan met je ziekte’.

Longrevalidatiezoeker

Uit onderzoek onder longpatiënten is gebleken dat zij weinig weten over longrevalidatie. Zoals hoe longrevalidatie kan helpen om beter om te gaan met je longziekte. En wat je van een longrevalidatieprogramma mag verwachten. Daarom ontwikkelde het Longfonds een longrevalidatiezoeker. Op basis van de postcode kunnen longpatiënten longrevalidatiecentra zoeken in de buurt en de programma’s  met elkaar vergelijken. Hiermee kunnen mensen met longziekten zelf een keuze maken voor het programma dat het best bij hen past.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.