Help mee Gratis magazine

Meer huisstofmijt door nat en warm weer

De natte zomer en de hoge temperaturen in september zorgen voor een explosieve toename van huisstofmijt. Dat leidt bij mensen die er allergisch voor zijn tot ernstige klachten.

De huisstofmijt is een erg klein, spinachtig beestje. Het leeft vooral in stof. Is die stof ook nog eens warm en vochtig? Dan heeft de huisstofmijt het enorm naar zijn zin. Ze voeden zich met dode resten, afkomstig van de menselijke huid. Hun uitwerpselen komen in de lucht terecht en hinderlijk zijn voor mensen die die lucht inademen. Ze slaan neer in de longen en leiden bij mensen met allergie tot aanvallen van astma en neusklachten.

Snelle groei

Dit voorjaar was er door de zachte winter al 20% meer huisstofmijt dan in andere jaren. Daarop volgde een warme zomer, een kletsnatte augustusmaand en een prachtig begin van de herfst.

‘Het ideale scenario voor de huisstofmijt’, zegt Anne-Catherine Mailleux van de universiteit in het Belgische Leuven. Deze biologe is in de Benelux dé autoriteit op het gebied van huisstofmijt. Zij voorspelt in de loop van de komende weken 30% meer huisstofmijt dan normaal, vooral omdat de jonge mijt snel groeit.

 
Reacties (6)

@MICHEL SCHNEIDERS. De Rijksoverheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Soms heeft een zorgverzekeraar allergeenwerend bedmateriaal opgenomen in een van de aanvullende polissen. Ook is vaak korting via uw zorgverzekeraar mogelijk bij gecontracteerde leveranciers.

Hoi longfonds.... denk zn hoofdkussensloop wel belangrijk is,,denk ook niet de wereld kost,,ik betaal met eige risico zn 160 euro per maand aan verzekering.De klachten wat er uit voortvloeien voor mensen die longproblemen hebben en alergiesch zijn tegen huisstofmijt,,waarom krijgen die patienten niet allemaal standaart zn kussenhoest van de zorgverzekeraar ? Was maar een idee...

Wij waarderen het zeer dat u verbonden bent met het Longfonds. De kussenhoes hebben wij volledig gesponsord gekregen van Allergiezorg. We hebben besloten om dit cadeau te doen aan nieuwe leden. Hoe meer nieuwe leden, hoe sterker we staan voor álle leden. Onze trouwe leden krijgen korting bij de aankoop van diverse producten en diensten. Zie ook longfonds.nl/ledenvoordeel.
Ook staan er regelmatig 'weggeefacties' in ons blad LONGWIJZER, waarbij we gratis producten of diensten mogen weggeven aan onze trouwe leden (ook deze acties worden volledig gesponsord).

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.