Longfonds Publieksvoorlichting

Longziekten de wereld uit! Dat is de doelstelling van Longfonds. Een van de pijlers is het geven van voorlichting over longziekten aan zoveel mogelijk mensen. Welke longziekten zijn er? Wat is de impact van een longziekte op patiënten? Hoe kunnen longziekten worden voorkomen? Wat kan Longfonds voor patiënten en hun naasten betekenen?

Publieksvoorlichting Moskee Doetinchem 5 juni 2014

Sinds enige jaren is de Werkgroep Publieksvoorlichting Gelderland o.l.v. Jolanda Mengerink uit Aalten actief om presentaties te verzorgen voor iedereen die graag meer wil weten over longziekten. Denk hierbij aan EHBO-verenigingen, scholen, ouderenverenigingen, moskeeën,  vrouwenverenigingen enzovoorts.

Wat er verteld wordt hangt onder andere af van de wensen en het kennisniveau van de groep. Een groep schoolkinderen krijgt algemenere informatie dan een EHBO-vereniging die specifiek wil weten wat ze mogen en kunnen doen voor een benauwd persoon. De presentaties worden afgestemd op het publiek en vergroten altijd de kennis en bewustwording van het belang van het werk van Longfonds.

Binnenkort zwaait er weer een nieuwe groep vrijwilligers af die door de Werkgroep Publieksvoorlichting is opgeleid tot publieksvoorlichter. Zij zullen hun kennis gaan delen met velen en hiermee een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de missie van Longfonds: Longziekten de wereld uit en een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte.

Als Longfonds zijn we trots op de cursisten en hun opleider!

Bent u geïnteresseerd in een presentatie? Neem voor meer informatie contact op met publieksvoorlichtinggelderland@regio.longfonds.nl.