Help mee Gratis magazine

Longfonds ontvangt 1.083.179 euro

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij op 11 februari heeft het Longfonds een cheque ter waarde van 1.083.179 euro in ontvangst genomen. Tijdens het gala van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, Vrienden Loterij, BankGiro Loterij) worden traditiegetrouw de jaarlijkse giften aan goede doelen bekendgemaakt. 

De VriendenLoterij trapte gisteren de reeks gala’s af in het Scheepvaartmuseum. Onthuld werd dat de VriendenLoterij, de loterij voor gezondheid en welzijn, dit jaar -dankzij de trouwe loterijdeelnemers- een recordbedrag van 61,1 miljoen euro kan verdelen onder 54 Nederlandse goede doelen. 

deelnemers maken het mogelijk

Alle deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de Vriendenloterij maken dit recordbedrag mogelijk. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. Het Longfonds wil de deelnemers van de Vriendenloterij hier dan ook voor bedanken.

Geld voor onderzoek

Met dit geldbedrag kunnen wij nieuwe stappen zetten richting gezonde lucht en gezonde longen. Zo kunnen we belangrijk longonderzoek financieren. Bijvoorbeeld het onderzoek van Hans Clevers om kapotte longen te repareren. En het onderzoek van Hermelijn Smits naar het voorkomen van astma bij kinderen. Benieuwd naar wat we nog meer doen? Bekijk het hier.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.