Help mee Gratis magazine

Longfonds als een van eersten 'erkend goed doel'

Het Longfonds behoort tot de eerste organisaties die sinds vandaag door het CBF 'erkend goed doel' zijn. Daarmee wordt het oude CBF-keur vervangen en vernieuwd. Het betekent dat het Longfonds voldoet aan harde eisen op tal van terreinen: van kosten tot impact en van toezicht tot verantwoording. Het Longfonds is trots op deze erkenning.

Twintig jaar geleden was het Longfonds (toen nog Astma Fonds) het eerste goede doel dat het keur kreeg van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Bij het keurmerk lag de focus op kosten, afgezet tegen de besteding aan het goede doel. De nieuwe erkenningsregeling is een opfrisbeurt van het oude keurmerk, die past bij deze tijd. Het geeft mensen die ons steunen, meer inzicht: niet alleen in kosten, maar ook in resultaten, in toezicht, in de organisatie.

Met de nieuwe erkenning is het Longfonds nog transparanter, en dat willen we graag. Worden bijvoorbeeld fondsen geworven op een nette manier? Is er een helder plan en is informatie veilig? Wat bereikt het goede doel werkelijk? Hoe worden verkeerde beslissingen of belangenverstrengeling voorkomen? Is er een begrijpelijk verslag? Zijn belanghebbenden op een goede manier betrokken en is de  organisatie zo professioneel om daar ook wat mee te doen?

Trots op erkenning

Het Longfonds voldeed met glans aan deze beoordeling en ontvangt nu, opnieuw als één van de eersten, de vernieuwde erkenning van het CBF. Daar zijn we trots op. Dat doen we samen, met mensen met een longziekte, met wetenschappers, met zorgverleners en met heel veel mensen die ons werk steunen. De erkenning betekent opnieuw vertrouwen in ons werk, in de organisatie en in de mensen die het verschil maken.

Jaarverslag 2015

De vernieuwde erkenning door het CBF valt samen met de verschijning van het Jaarverslag 2015 van het Longfonds. Daarin leggen we verantwoording af over ons werk in 2015 en leggen we uit welke resultaten we bereikten. Ook op deze resultaten zijn we trots, met dank aan iedereen die mee helpt in de strijd tegen longziekten.

Reacties (1)

Geachte heer/mevrouw,

Ik wil graag het jaarverslag van 2015 inzien. Helaas word ik doorgelinkt met het jaarverslag van 2016. Is er een mogelijkheid om deze alsnog in te zien?

Ik wacht uw antwoord af.


Met vriendelijke groet,

Hina Jagga

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.