Help mee Bestel gratis

Laat kinderen rookvrij spelen door een handtekening op rookvrij.nl

Het Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding zetten een volgende stap op weg naar een Rookvrije Generatie. Via het nieuwe platform rookvrij.nl kan iedereen nu met één druk op de knop laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in de buurt rookvrij moeten worden.

Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Zo kan iedereen zelf helpen voorkomen dat kinderen beginnen met roken.

Rookvrije plekken voor kinderen

Ruim 8 op de 10 Nederlanders willen dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden, zo blijkt uit recent onderzoek[1]. Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook waar kinderen bij zijn. Met rookvrij.nl laten we zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen heel eenvoudig is.

Campagne

Via een landelijke campagne brengen we het online platform rookvrij.nl de komende tijd onder de aandacht van het publiek. Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, roept iedereen op in actie te komen: “Laten we samen kinderen beschermen tegen de bijzonder ernstige gevolgen van roken. Via rookvrij.nl kan iedereen laten weten welke speelplek, sportvereniging of schoolplein in zijn/haar buurt rookvrij moet worden. Zo komt de rookvrije generatie steeds dichterbij.”

Op weg naar een Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Met een groeiend aantal partijen en personen werken we toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie. Bekijk hier welke plekken in Nederland al rookvrij.

[1] Onderzoek uit mei 2018, uitgevoerd door Kantar Public, in opdracht van KWF Kankerbestrijding.

Reacties (2)

Ik woon in een woonwijk en het stinkt buiten enorm: in de zomer door BBQ's of vuurkorven, in het voorjaar, najaar en in de winter - door allerei kachels. Vroeger stookte men omdat het geen alternatief was. En nu stookt men voor gezelligheid. Als je huis niet gezellig is, ga dan iets anders verzinnen wat gezond is voor jezelf en voor de omgeving!

Rookvrij voor iedereen, en zeker voor kinderen.
Maar dan ook totaal rookvrij, dus ook open haard rookvrij
en nog vele andere soorten van rook uitstoot.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.