Help mee Bestel gratis

Kom ook naar de Longdagen

Het is een leuk maar vooral interessant dagje uit. Tijdens de Publieksdag van de Longdagen krijgt u het laatste nieuws over longziekten, de beste behandelingen en medische ontwikkelingen door onderzoek. Komt u ook op woensdag 10 april?

Wat speelt er allemaal op het gebied van longonderzoek? Tijdens de Publieksdag van de Longdagen krijgt u het allemaal op een begrijpelijke manier uitgelegd. Zo vertelt onderzoeker Letty de Weger hoe u met behulp van een pollensniffer minder last heeft van hooikoorts. Onderzoeker en fysiotherapeut Alex van ’t Hul legt uit hoe mensen met een longziekte kunnen bewegen op een manier die bij hen past. Ook hoort u wat een gekweekte minilong kan betekenen voor de genezing van COPD. Interessant, want dit is het tweede grote onderzoek van Accelerate, het programma waarin het Longfonds internationale onderzoekers samenbrengt om snel een medische doorbraak voor astma en COPD te krijgen.

Wie wint de Publieksprijs?

Zoals elk jaar houden de onderzoekers die genomineerd zijn voor de Publieksprijs een presentatie over hun onderzoek. Welk onderzoek is het beste? U kunt stemmen en meebepalen wie de Publieksprijs van € 2.500,- wint.

De details

De Longdagen vinden plaats op 10 april in Ermelo. Voor 10 euro kunt u deelnemen aan het publieksprogramma en genieten van een lunch.

Meer informatie over het programma en aanmelden

Reacties (5)

@Bep en Annemiek We begrijpen jullie opmerking en vinden het jammer voor jullie dat het niet mogelijk is om te komen. We zijn echter afhankelijk van een locatie met genoeg hotel accommodatie voor de longartsen én het moet betaalbaar zijn. En dat is helaas niet zo makkelijk te vinden. We proberen het zo centraal mogelijk te organiseren.

Zoals de mevrouw uit Limburg al aangaf: Kan het een volgende keer misschien een beetje zuidelijker georganiseerd worden? Het is natuurlijk een hele kluif om i n Ermelo te komen, maar je moet ook nog terug natuurlijk!

Jammer dat het vanuit Limburg zo ver weg is. Graag was ik bij de longdagen geweest. Maar door mijn longproblemen is het niet te doen. Misschien een optie om het volgend jaar deze dagen te organiseren wat zuidelijker.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.