Help mee Bestel gratis

Kinderen met astma lijden onder vervuilde lucht

Kinderen met astma die langdurig worden blootgesteld aan luchtverontreiniging, hebben meer last van ontstekingen in de longen dan kinderen met astma die niet opgroeien met vervuilde lucht.

Dat is één van de uitkomsten van het promotieonderzoek van D. Ierodiakonou van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij concludeert dat er een verband bestaat tussen langdurige blootstelling aan luchtverontreiniging en de ernst van de longklachten bij kinderen met astma. Wanneer deze kinderen ontstekingsremmende medicijnen namen, bleek dat geen effect te hebben op de negatieve effecten van luchtverontreiniging. Wel bepaalden genetische factoren zeer sterk hoe kinderen op blootstelling aan vervuilde lucht reageren.
 

Reacties (3)

Beste,

Ik ben voor een algeheel verbod op het stoken van hout.
Waarom . . . ?
Bij geen verbod;
nu: 100 houtstokenende adressen maal 8Kg hout = 800Kg hout (de lucht in)
straks:​ 400 houtstokende adressen maal 8 Kg hout = 3200Kg hout
En in de toekomst bij geen verbod: . . . . . HET WORDT ALLEEN MAAR ERGER!
Dit is dus een voorbeeld.

Inderdaad, scholen niet bij drukke wegen, want het verkeer is de grootste vervuiler....maar wie veroorzaken dat........ auto's en het onmisbare scootertje waar de kinderen elke dag met ma naar school worden gebracht.........

En dan lekker om 1700 uur met de kinderen voor de open haard - kampvuur - vuurkorf - BBQ of houtkachel zitten.

En maar klagen dat er zoveel fijnstof is???????????

Pak de uitstoot van fijnstof aan door simpele maatregelen;

Niet stoken op hout in woonwijken
Verbod op scooters vooral de scooters op mengsmering
Houtrook is de grootse vervuiler in een woonwijk 40% PM2,5 fijnstof en 30% PM10 fijnstof.
Fijnstof PM2,5 veroorzaakt DNA schade. DNA schade veroorzaakt kanker, afwijkingen en bedreigt extra de gezondheid van ongeboren en kleine kinderen.

PM2,5 uit houtrook staat op nummer 1 ver boven het verkeer. www.emissieregistratie.nl overheid site kunt u het terugvinden.

Maar het vuurtje en rook is heilig.
Van voetbal wedstrijd tot aan rouw verwerking.
Het vuurtje moet branden.

Je wordt verwekt bij het kampvuurtje open haard en later ga je met kist en al in de vlammen.

Mensen het blijft een apart soort........dus niet zeuren over astma en andere longproblemen. We willen het zo graag dus moeten we ook op de blaren zitten.

Fijn dat de conclusies getrokken worden dat kinderen met astma te lijden hebben van luchtverontreiniging.
Dat door een promotie voor nodig is verbaast mij.
Al jaar en dag is bekend dat luchtverontreiniging slecht is voor de longen van jon en oud en speciaal voor hen die ook een longziekte hebben, zoals astma, COPD of andere ziekten.
Sommige luchtverontreiniging is niet te vermijden. Er zijn er echter ook die makkelijk te vermijden zijn, zoals rustiger rijden en hout stoken in plaats van gas of elektra.
Met name hout is een grote vervuiler en zorgt voor veel irritatie.
Denk eens aan de Paasvuren die straks weer aan gestoken worden. En al die absoluut onnodige vuurkorven waar van alles in gestopt wordt als het maar brandt. En in de wintermaanden degenen die geld willen besparen over de rug en longen van de buren door met hout te stoken.
Een grove schande dat dit allemaal kan in Nederland. Kijkt u maar eens op websites zoals www.houtrook.nl of www.houtrookvrij.nl of toets op Google Houtrook in of Woodsmoke en u zult begrijpen wat ik bedoel. Het is de hoogste tijd dat de overheid, die zo'n grote mond heeft over schone lucht, miljarden uitgeeft aan windmolens en elektrisch rijden, nu eindelijk eens maatregelen neemt om deze onzinnige manier van verwarmen of gewoon fikkie stoken aan banden wordt gelegd.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.