Doneer nuBestel gratis

Kamerlid Carla Dik-Faber krijgt longpatiënt cadeau

Alle Tweede Kamerleden met gezondheidszorg in hun pakket krijgen van Patiëntenfederatie Nederland een patiënt ’cadeau’. Deze actie moet duidelijk maken hoe Haagse plannen in de praktijk uitpakken voor mensen die zorg nodig hebben. Longpatiënt Anja van Herp wordt het komende jaar gekoppeld aan Carla Dik-Faber. Zij zit namens de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

Het is de bedoeling dat de politici en patiënten geregeld met elkaar overleggen. 'Politiek gaat altijd over mensen. En te weinig met mensen', zegt Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie. Het initiatief moet meer inzicht geven in de gevolgen van besluiten, zoals het verlagen van vergoedingen voor medicijnen of het aanpassen van één regeltje in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Reacties (1)

Het wordt tijd dat er op hout stook belasting geheven wordt . Uit dat potje kunnen dan de ziekte kosten betaald worden voor mensen die long problemen hebben door open haarden , vuurkorven en bbq die op kolen of houtskool gestookt worden .

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email info@longfonds.nl.