Doneer nuBestel gratis

Kamerlid Carla Dik-Faber krijgt longpatiënt cadeau

Alle Tweede Kamerleden met gezondheidszorg in hun pakket krijgen van Patiëntenfederatie Nederland een patiënt ’cadeau’. Deze actie moet duidelijk maken hoe Haagse plannen in de praktijk uitpakken voor mensen die zorg nodig hebben. Longpatiënt Anja van Herp wordt het komende jaar gekoppeld aan Carla Dik-Faber. Zij zit namens de ChristenUnie in de Tweede Kamer.

Het is de bedoeling dat de politici en patiënten geregeld met elkaar overleggen. 'Politiek gaat altijd over mensen. En te weinig met mensen', zegt Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie. Het initiatief moet meer inzicht geven in de gevolgen van besluiten, zoals het verlagen van vergoedingen voor medicijnen of het aanpassen van één regeltje in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Anja van Herp

Anja van Herp heeft astma. Ze is verheugd om in gesprek te gaan met Carla Dik-Faber. 'Ik wil graag aandacht vragen voor de vele extra kosten die chronisch zieke patiënten moeten maken, want onze zorg is te duur. Soms maken mensen daarom geen gebruik van zorg die ze wel nodig hebben en worden ze nog zieker.'

Reacties (1)

Het wordt tijd dat er op hout stook belasting geheven wordt . Uit dat potje kunnen dan de ziekte kosten betaald worden voor mensen die long problemen hebben door open haarden , vuurkorven en bbq die op kolen of houtskool gestookt worden .

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over:

  • behandeling van longziekten
  • werk van het Longfonds
  • ontwikkelingen in onderzoek
  • tips om uw longen gezond te houden
Aanmelden
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email info@longfonds.nl.