Doneer nu Gratis magazine

IQOS sigaret past niet bij een rookvrije generatie

Fabrikant Philip Morris brengt vandaag de IQOS sigaret op de markt. Een sigaret die tabak niet verbrandt, maar verhit. Volgens de tabaksfabrikant is deze sigaret 90% minder schadelijk dan een gewone sigaret.

Het Longfonds waarschuwt voor de komst van dit nieuwe tabaksproduct. Met het gebruik van de IQOS blijft de schadelijke nicotine verslaving in stand. Door de verhitting stoot de sigaret wel minder schadelijke stoffen uit dan een gewone sigaret, maar we weten niet of het product ook minder schadelijk is. Het onderzoek dat tot nu toe naar de IQOS sigaret is gedaan, is door de tabaksindustrie zelf gefinancierd en dus niet onafhankelijk. 

De bedoeling van dit product is niet dat mensen stoppen met roken.  Als Longfonds, samen met KWF Kankerbestrijding en de Hartstichting initiatiefnemer van de Rookvrije Generatie, willen we dat roken niet meer als normaal gezien wordt. Kinderen moeten kunnen opgroeien in een omgeving zonder sigaretten en rook.  Het Longfonds is een gezondheidsfonds en vindt dat stoppen met roken de enige gezonde optie is.  Wij vinden dat de IQOS sigaret daar niet bij past. Ook het Trimbos Instituut en demissionair staatssecretaris Van Rijn zijn kritisch over de IQOS.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
Bellen
Bel ons op telefoonnummer (033) 43 41 212.
E-mail
Stel uw vraag via email service@longfonds.nl.